A kruppos időszak margójára

2018. 10. 16.

Melyik szülő ne ismerné azokat az álmatlan éjszakákat, amikor a gyerek beteg, és hiába követi az orvos minden utasítását, állapotában semmilyen jelentős változás nem áll be? Sajnos az őszi-téli hónapokban leggyakoribb kruppos rohamok a legtöbbször pont ilyenek.

Mozogj együtt a kutyáddal!

2018. 10. 08.

Több ezer edzésprogram, könyv, videó szól a mozgásról, de sajnos alig találni olyan edzésprogramot, ami a kutyánkkal együtt történő rendszeres testedzésre fókuszál, pedig szerintünk ez az egyik legszuperebb dolog! Hogyan vonjuk be ebünket saját edzésprogramunkba úgy, hogy mindketten jól érezzük magunkat közben?

Étkezzünk ősszel is egészségesen!

2018. 09. 25.

Hogyan pótolhatóak ősszel a nyáron könnyedén bevitt vitaminok? Egy kis odafigyeléssel nem lesz nehéz dolgunk. Hagyjuk meg télre a különböző táplálék-kiegészítőket, sétáljunk el inkább a legközelebbi piacra, és nézzük meg,  milyen szezonális zöldségekre, gyümölcsökre számíthatunk ezekben az első látásra vitaminszegényebb hónapokban!

Mozogjunk minden nap!

2018. 07. 15.

Nyáron a csapból is az folyik, hogy használjuk ki a szép időt és mozogjunk sokat. Sajnos sokszor nem érzünk rá kellő motivációt, pedig a testmozgás rengeteg problémát megoldhat. Íme néhány érv amellett, hogy miért is érdemes minden nap sportolni.

Nyáron igazán aktív a kullancs

2018. 07. 06.

Sajnos hazánkban rengeteg kullancs található. Szezonban érdemes elővigyázatosnak lenni, kullancsriasztót használni, és beadatni magunknak és családunknak a legfontosabb kullancs által terjesztett betegség, az agyvelőgyulladás elleni védőoltást.

Milyen naptejet használjunk?

2018. 04. 26.

A szokatlanul meleg nappaloknak köszönhetően hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy még mindig csak tavasz van. Bár már nagyon vártuk a napfényt, ne feledkezzünk meg a megfelelő védekezésről sem!

Jön a meleg, készüljünk fel rá!

2018. 04. 19.

Ismét itt a tavasz, és bizony feltartózhatatlanul közeledik a meleg, a nyár. Amint kisüt a nap, a szabadba vágyunk. A nap pozitív hatással van hangulatunkra, segíti a D-vitamin termelődést a bőrünkben, és javítja sok bőrbetegség – pikkelysömör, ekcéma, pattanásos bőr – tüneteit is.

Mit mond nekünk a bőrünk?

2018. 04. 12.

A bőrfelület teljes nagysága egy felnőtt embernél közel két négyzetméter, a tömege pedig körülbelül három kilogramm. Ez az emberi szervezet  legnagyobb kiterjedésű, a külvilággal közvetlenül érintkező szerve, ami számos összetett  funkciót lát el. Véd a külső behatások ellen, fontos szerepet játszik a fényvédelemben, a belső hőmérséklet szabályozásában, valamint az immunitásban is.

Ha tavasz, akkor böjt

2018. 03. 21.

Egészségünk megőrzésében kiemelt helyet foglal el a böjt. Legfontosabb szerepe, hogy visszaállítja szerveztünk önszabályzó tevékenységét, emellett pedig a leghatékonyabb természet adta gyógymód a szervezet természetes úton történő megtisztítására.

Végre tavasz!

2018. 03. 09.

Végre-valahára csak suttogva ugyan, de ki merjük jelenteni, hogy itt van, megjött. Más lett a levegő illata, rügyeznek a fák, újjáéled a természet, a tavaszi napfény beragyogja a várost, és mire feleszmélünk a téli bágyadtságból, már a csapból is a nap elleni védekezés folyik majd.