Vissza

Foglalkozásegészségügy

 A munkáltató érdeke, hogy alkalmazottai jól érezzék magukat, így az energia nagyrészt a munkára fordítódik, kevesebb lesz a konfliktus, a vállalat működése pedig eredményesebb. Az a dolgozó, akinek figyelmet fordítanak az egészségére, jóval kevesebb időt tölt táppénzen. Azonban körültekintően kell választani, melyik orvosra, kórházra bízza a cég a dolgozók egészségének védelmét.

Tovább

A foglalkozás-egészségügyi ellátás biztosítása nem elhatározás kérdése: kormányrendelet írja elő, hogy a munkaadóknak ezt az ellátást biztosítaniuk kell. Erre állami támogatás nem jár, minden cég maga gondoskodik róla, maga keres orvost és saját maga fizeti is. Sok szempontot kell figyelembe venni annak eldöntéséhez, hogy kivel kötik meg a szerződést. Egy nagyobb vállalatnál nem elfogadható, hogy mindenki napokat legyen távol a vizsgálatok miatt. Ezért helyben kell ezeket elvégezni, lehetőleg minél hamarabb, várakozás nélkül.

Mi tartozik a foglalkozás-egészségügy körébe?

A szakterület célja elsősorban a megelőzés. A dolgozók egészségének védelme, az állapotuk folyamatos ellenőrzése a szakember dolga. Figyelembe veszi a munkahelyi terhelést, az esetleges káros hatásokat.

Az üzemorvos természetesen fokozottan figyel az egyes szakmák jellemző problémáira, például az egyes gyárakban tapasztalható zajártalomra, vagy a számítógépes munkával járó megterhelésre.

Vannak olyan munkahelyek is, ahol a dolgozók szív- és érrendszere, vagy a mozgásszervek vannak fokozottabb terhelésnek kitéve. Ha ezeket a szakember időben észreveszi, akkor minél hamarabb célzott kezelést kaphat a beteg, így természetesen gyorsabban is gyógyul, kevesebb időt tölt munkájától távol.

Sok ember csak az üzemorvos rendelőjében esik át az alapvizsgálatokon. Ebből is látszik, hogy az üzemorvos alapossága mennyire fontos, hiszen sok problémát ő fedez fel a kivizsgálások során.

Nagy érték az egészséges munkaerő

A Medicina Egészségközpont a Budakeszi úton üzemelteti a rendelőt, ahol foglalkozás-egészségügyi ellátással várja a mikro-, kis-, és középvállalkozások dolgozóit. Teljes körű kiszolgálást nyújtunk, alkalmazkodva a jogszabályokhoz. . Ha a cég szeretné dolgozóit kiképeztetni elsősegélynyújtásra, a mi szakembereink erre is alkalmasak. Munka-és tűzvédelmi oktatásban is otthon vagyunk. Ezen kívül számíthat ránk, ha munkaegészségügyi szaktevékenységnek számító feladat elvégzésére keres szakembert, de vállalunk munkahelyi kockázatértékelést, egyéni védőeszköz szabályzat írását.

Tudjuk, hogy az idő pénz, ezért egy helyre koncentráljuk az összes vizsgálatot, várakozás nélkül. A több alkalmazottnak munkát adó cégekhez helybe megyünk, olyan időpontban, ami mindenkinek alkalmas. Ha önnek csak egy-két alkalmazottja van, akkor sem szenved hátrányt a nagyobb cégekkel szemben, hiszen számunkra minden cég egyformán fontos. A szolgáltatáshoz tartozó adminisztrációt egyszerűen, rugalmasan és gyorsan végezzük, ezzel is igyekszünk tehermentesíteni megbízóinkat.

Rendelési idők

Medicina Egészségközpont 1125 Budapest, Istenhegyi út 29.
Dr. Szele Eszter
Péntek
09.00-tól 13.00-ig
Dr. Varga Judit
Szerda
09:00-tól 13:00-ig