Vissza

Fül-orr-gégészet

Levegő után kapkodni, fülfájástól, torokfájástól szenvedni… Kevés betegség okoz annyi kellemetlen tünetet és álmatlan éjszakát, mint egy kiadós nátha, vagy allergia nyomán orrdugulással, esetleg fül és/vagy torokfájással küzdeni. Nem kell beletörődni az elhúzódó betegeskedésbe, vagy a folyton visszatérő náthába. Szakorvosunk megkeresi a betegség gyökerét, így biztosabb a gyógyulás.

Tovább

Tünetek és okok

Orrlégzési zavarok, ezen belül horkolás, orrfolyás, asztma, torokfájás, fülfájás.
Ezek azok az elsődleges tünetek, amelyekkel a betegek felkeresik rendelőnket. Ezek a tünetek igen különböző okokból jelentkezhetnek.
Az egyszerű orrdugulás oka lehet a túl nagy orrmandula, allergia, orrsövényferdülés vagy akár orrpolip. A fülfájás oka lehet hallójárat-gyulladás, középfülgyulladás, vagy vissza-visszatérő esetben, úgynevezett idült középfülgyulladás.
Mindegyik betegség másként kezelendő, s a teljes gyógyulásig tartó, a beteg számára biztonságot jelentő kezelés legfőbb feltétele a hajszálpontos diagnózis. A probléma okának felderítéséhez korszerű műszerekkel állunk rendelkezésre. Röntgen, CT-vizsgálat, laboratóriumi vizsgálatok, endoszkópos vizsgálat vagy gégetükrözés segíti orvosainkat a nyomozásban. A kezelés lehet gyógyszeres, szükségessé válhat kisebb beavatkozás, mint az arcüregöblítés,  de lehet, hogy műtét hozza a végleges megoldást.

Műtétek

A Róbert Károly Magánkórház, mint a Medicina Egészségközpont fekvőbeteg háttérintézménye, korszerű műtői infrastruktúrával áll a különböző műtéti beavatkozásokhoz gyermekek és felnőttek rendelkezésére.
Dr. Jósa Valéria fül-orr-gége betegségeinek specialistája a következő műtéteket végzi: orrmandula; garatmandula; orrsövény; orrpolip vagy krónikus arcüreggyulladás megoldása (orrendoszkópos műtét); tubus beültetés a dobhártyába (savós középfülgyulladás esetén); orrkagyló kisebbítés (orrlégzés javítása); nyelvcsap kisebbítés és lágyszájpad-feszesítés (horkolás megszüntetése).
A Medicina Egészségközpont fül-orr gégész orvosai akut tünetek esetén a hét minden napján gyors, pontos diagnózissal, a megfelelő kezeléssel és tanácsokkal várják a gyermekeket és a felnőtt betegeket.

A Róbert Kórház fül-orr-gégészet felnőtt és gyermek kezelések árait itt tekinthetik meg.

 

Rendelési idők

Medicina Egészségközpont 1125 Budapest, Istenhegyi út 29.
Dr. Majoros Tatjana
Kedd
08:00-tól 12:00-ig
Csütörtök
14:00-tól 15:00-ig
Dr. Szalai György
Kedd
15:30-tól 16:30-ig