Vissza

Belgyógyászat

 

Van, amikor nem igazán tudjuk, hogy mi a bajunk, csak rosszul érezzük magunkat. Belgyógyászati problémára kell gondolnunk a nem múló, vagy ismétlődő gyomorfájás, mellkas táján érzett nyilalló fájdalom, valamint magas vérnyomás esetén is. Belgyógyászt kell felkeresnünk, ha megmagyarázhatatlan eredetű fogyás vagy étvágytalanság lenne úrrá rajtunk.

Tovább

Ha hirtelen nem tudja eldönteni, hogy a tünetek honnan erednek, vagy úgy érzi, hogy egyre rosszabb a közérzete, illetve fáradékony, ajánlatos belgyógyászhoz fordulnia. Az alapos kivizsgálás véget vet a bizonytalanságnak. A szakorvos feladata, hogy az olyan betegségeket is észrevegye és orvosolja, amelyek első látásra nem megállapíthatóak. Az orvosválasztás nagyon fontos lépés. Amint bebizonyosodott, hogy belgyógyászati gondunk van, olyan szakembert érdemes választani, akiben megbízunk, akiről tudjuk, hogy orvosi tudása széles spektrumú. A jó belgyógyásznak az orvoslás több területéhez is értenie kell.

Mit takar a belgyógyászat?

A belgyógyászat - az orvostudomány több területét felölelve - olyan betegségek felismerésével és gyógykezelésével foglalkozik, melyek az egész szervezetet érintik. A kivizsgálás során fényt derítenek a belső szervek és szervrendszerek esetleges kóros elváltozásaira, működési zavaraira. A belgyógyász szakorvosok nagy figyelmet szentelnek a betegségek rizikófaktorainak feltárására, csökkentésére. A szövődmények megelőzésével javulnak a beteg életkilátásai. A belgyógyászati szakrendelés keretében gyógyítják a szív- és érrendszer, a légző-, az emésztő-, a vérképzőszervek, a máj vagy a belső elválasztású mirigyek betegségeit, kezelik a magas vérnyomást (hipertónia), a pajzsmirigy megbetegedéseit, a hormonrendszer problémáit vagy a cukorbetegséget (diabetes mellitus).

A belgyógyászat ugyanakkor számos szakterületre bomlott: ide sorolható a pulmonológia, a légúti megbetegedések; a gasztroenterológia, a gyomor- és bélrendszeri betegségek; a kardiológia, a szív- és érrendszeri gondok; az endokrinológia, a belső elválasztású mirigyek zavarainak; az infektológia, a fertőző betegségek és a nephrológia, a vese megbetegedéseinek szakterülete.

A belgyógyász az emberi test egészét nézi, éppen ezért ez a vizsgálat bonyolult és összetett. Először fel kell vennie a beteg anamnézisét, azaz jelenlegi, illetve régebbi összes betegségére és a családban előforduló bármely problémára rá kell kérdeznie. Ezt követi a fizikális vizsgálat és a belső szervek állapotának feltérképezése.

A diagnosztizálást követően a kezelőorvos előtt több lehetőség áll: további vizsgálatokat rendelhet el és más specialistához irányíthatja a beteget, vagy elkezdi a megfelelő kezelést. A konzervatív terápia nagyobb részben gyógyszeres kezelésre épül, emellett újabban egyre inkább elterjednek az eszközzel (pl. endoszkóppal) végzett beavatkozások. Számos betegség megelőzhető, ha nem mulasztjuk el az éves szűrővizsgálatot!

A szervezet komplex egész

A Medicina Egészségközpont belgyógyász szakorvosai olyan szakvizsgákkal is rendelkeznek (endokrinológia, diabetológia), amelyek a belgyógyászaton belül hiányszakmának számítanak. Így több területet is átlátva még pontosabb diagnózist képesek felállítani, és nagy biztonsággal választják ki a leghatásosabb terápiát.

Szakorvosaink széles körű belgyógyászati ismeretekkel, a megfelelő kezeléshez szükséges tapasztalatokkal rendelkeznek, és emellett magas fokú empátiával kezelik a hozzájuk forduló betegeket.

A rendelőben korszerű diagnosztikai készülékekkel, várólista nélkül elvégezhető az összes belgyógyászati jellegű vizsgálat. Ennek köszönhetően nem kell hónapokat várnia a diagnózis felállítására, így állapota nem súlyosbodik, mielőbb a gyógyulás útjára léphet.

Belgyógyászaink ugyanakkor nemcsak a kivizsgálás során kísérik figyelemmel, hanem a gyógyulásig folyamatosan követik állapotát és annak megfelelően látják el önt személyre szabott tanácsokkal.

A szakorvosi rendelések akut ellátása a Medicina Egészségközpontban, az ehhez kapcsolódó fekvőbeteg ellátás pedig partnerünknél, a Róbert Károly Magánklinikán történik.

Rendelési idők

Medicina Egészségközpont 1125 Budapest, Istenhegyi út 29.
Dr. Laczkó Andrea
Kedd
08.00-tól 16.00-ig
Csütörtök
08.00-tól 12.00-ig
Péntek
08.00-tól 14.00-ig
Dr. Beck Katalin
Hétfő
16:00-tól 19.00-ig
Dr. Kürthy Levente
Kedd
14:00-tól 19:30-ig
Dr. Juhász Attila
Hétfő
8:00-tól 16:00-ig
Kedd
8:00-tól 13:00-ig
Szerda
8:00-tól 16:00-ig
Péntek
8:00-tól 14:00-ig