Vissza

Sebészeti ambulancia

Mindenki fél a műtéttől, leginkább akkor, ha az első beavatkozás előtt áll. A hosszú várólista, az orvosok hozzáállása, a kórházi körülmények sok esetben riasztóak lehetnek. A halogatás azonban nem vezet eredményre, csak súlyosbodhat a probléma. Jobb minél hamarabb szaksegítséghez fordulni, és túlesni a műtéten. Van, ahol mindez zökkenőmentes is lehet.

Tovább

Sebészeti beavatkozás előtt mindannyian biztosak szeretnénk lenni abban, hogy kielégítő tájékoztatást kapunk a műtét menetéről, a gyógyulás esélyeiről, és arról, hogy a számunkra legideálisabb megoldást választja-e orvosunk.

Ha megszületett bennünk a döntés, már egyikünk sem szeretné halogatni a műtétet. Igazi lelki megterhelést jelent, ha csak hetekkel vagy hónapokkal később kapunk időpontot. Nem beszélve arról, hogy a várakozás alatt problémánk súlyosbodhat, esetleg szövődmények is kialakulhatnak.

Ambuláns, mégis biztonságos

Az ambuláns sebészet a járóbeteg rendelés keretében zajlik, nem igényel több napos kórházi befekvést, a beavatkozás után azonnal vagy néhány órán belül hazamehet a beteg. Egyszerű, hétköznapi problémák kezeléséről van szó, ilyen például egy elkapart anyajegy sebészi úton történő eltávolítása.

A leggyakoribb elváltozás, a benőtt köröm, amely körömszéli fájdalommal, vadhúsképződéssel járhat. Szűk cipő viselése okozhatja a problémát. A benőtt körmöt legtöbbször Emmert-plasztikával vagy körömlevétellel kezelik.

Előfordulhatnak olyan esetek, amikor idegen test sebészi úton történő eltávolítására van szükség. Az összes sérülések egynegyedét a különböző jellegű kézsérülések teszik ki. Leggyakrabban növényi részek, szálkák, tüskék okozzák az idegentest-sérüléseket. Ilyenkor mindig az idegen test minél gyorsabb és teljes eltávolítása a legfontosabb feladat, hogy elkerülhetőek legyenek a fertőzések.

Az ambuláns sebészet körébe tartozik a sebek ellátása, tisztítása, a szakszerű kezelése. Ne kísérletezzünk öngyógyítással, a szaksegítség gyorsabb gyógyulást és a szövődmények elkerülését is jelenti.

A visszeresség nem pusztán fizikai, de lelki problémát is okozhat. Kialakulásában részben öröklött, részben szerzett tényezők játszanak szerepet. Sebészi kezelés során a tágult vénákat eltávolítják, illetve a kisebb ágakat lekötik. Kisebb vénatágulatok (seprűvénák) injekciós úton is kezelhetők. Ekkor a vénába olyan anyagot fecskendeznek, amely a vénák kötőszövetes elzáródását okozza, ezáltal a vénafalak összetapadnak, és megszűnik a tágulat. Sokan, különösen a nők éppen esztétikai okok miatt nem fordulnak orvoshoz visszerességükkel, jóllehet ezzel a módszerrel elkerülhetőek a műtéti hegek.

Minden beavatkozást sebészeti szűrővizsgálat előz meg, amely arra hivatott, hogy az orvos felmérje betege állapotát.

Tájékozott beteg, felkészült orvos

A Medicina Egészségközpont sebészeti ambulanciáján kiemelten ügyelünk arra, hogy a betegek teljes körű tájékoztatást kapjanak egészségügyi problémájukról, a végzendő beavatkozás menetéről, a műtét utáni teendőkről.

Ha hozzánk fordul, orvosaink személyre szabott megoldást javasolnak, és még várakoznia sem kell, hiszen kórházunkban lehetőség van ambuláns műtétek azonnali elvégzésére és aznapi előjegyzésre is.

Ha fél a műtéti beavatkozástól, forduljon bizalommal a Róbert Rendelő orvosaihoz, hiszen gyors, szakszerű, testre szabott megoldást ajánlunk, hogy minél hamarabb megszabaduljon problémájától és egészségesen térjen haza, már aznap.

A járóbetegek akut ellátása a Medicina Egészségközpontban, az ehhez kapcsolódó fekvőbeteg ellátás pedig partnerünknél, a Róbert Károly Magánklinikán történik.

Rendelési idők

Medicina Egészségközpont 1125 Budapest, Istenhegyi út 29.
Dr. Svastics Egon
Kedd
08:00-tól 12:00-ig
Dr. Nagy Péter
Szerda
09:00-tól 12:30-ig
Dr. Karádi Péter
Hétfő
09:00-tól 14:00-ig