Vissza

Nőgyógyászat

A legtöbb nő nehezen szánja rá magát arra, hogy nőgyógyászhoz menjen. Fontos, hogy az orvos kellő empátiával kezelje ezt a speciális helyzetet.  Az így kialakult bizalom segít abban, hogy ne maradjanak el a a rendszeres szűrővizsgálatok, és a páciens ne halogassa a jelentkezést, ha betegségre utaló jeleket vesz észre. 

Tovább

A nőgyógyászat különösen fontos és intim területe az orvostudománynak, ahol a szaktudás mellett az empátia és a kommunikáció is kiemelt szerepet játszik. Nőgyógyász választásánál több eldöntendő kérdés is felmerülhet: férfi vagy női orvos mellett döntsünk, csak a szakmai tudást nézzük vagy az orvos személyiségét, stílusát is figyelembe vegyük. Joggal várja el mindenki azt is, hogy a vizsgálatokra a megbeszélt időben kerüljön sor, és tájékoztatás történjen a beavatkozások menetéről, várható hatékonyságáról, eredményéről. Nőgyógyászati problémák esetén különösen fontos a beteg és orvos közötti bizalmi kapcsolat, az intim jellegű kérdések, problémák megbízható és szakszerű megválaszolása. Ha ez hiányzik, akkor sokan sajnos későn fordulnak orvoshoz, halogatják a nőgyógyászati rendelés felkeresését.

Mivel foglalkozik a nőgyógyászat?

A nők leggyakrabban valamilyen kismedencei fájdalom, vérzési rendellenesség, hüvelyfolyás miatt fordulnak orvoshoz. A rendszeres nőgyógyászati szűrővizsgálat azonban akkor is fontos, ha nincs konkrét panasz. Minden felnőtt vagy szexuálisan aktív hölgynél évente javasolt a nőgyógyászati kivizsgálás! Bizonyos ellenőrzésekre otthon is lehetőség van (az emlők rendszeres önvizsgálata különösen fontos), de ez nem helyettesíti az ultrahangot vagy a mammográfiát. A vizsgálatok többsége szakértelmet és speciális eszközöket kíván, ezért elengedhetetlen a nőgyógyász szakorvos felkeresése.

A legtöbb nőgyógyászati problémát valamilyen (többnyire nemi úton terjedő) fertőzéses kórkép, illetve a menstruációval kapcsolatos vérzéses panasz okozza, ritkábban hormonzavarok vagy a női nemi szervek fejlődési rendellenessége. A daganatos elváltozások többsége szerencsére jóindulatú, ám a rosszindulatú daganatok mielőbbi felismerése miatt különösen indokolt a rendszeres nőgyógyászati szűrővizsgálat. Orvosi segítséggel könnyen felismerhetőek és kezelhetőek az olyan gyakori betegségek is, mint a menstruációs zavarok, a hüvely- és kismedencei gyulladás, az endometriózis, a PCOS, a nemi szervek cisztái és az emlő elváltozásai.

A nőgyógyász szakorvosnak összetett területen kell felkészültnek lennie ahhoz, hogy az általános belgyógyászati, a hormonproblémákkal foglalkozó endokrinológiai, a daganatos megbetegedéseket kezelő onkológiai, továbbá a fertőzésekkel kapcsolatos infektológiai problémákat is fel tudja ismerni. Panasz esetén fiatal lányoknál is indokolt a gyermeknőgyógyászati vizsgálat, későbbiekben a terhesség vagy a terhesség tervezése esetén a szülészeti kivizsgálás, a változó kor környékén pedig a menopauza szakrendelés felkeresése.

Az empátia nélkülözhetetlen

A Medicina Egészségközpontban a hölgyek számíthatnak rá, hogy teljes diszkrécióval és magas színvonalú szakmai ellátással várjuk őket. Akkor is, ha teljes kivizsgálást szeretnének, de akkor is tudunk segíteni, ha speciális orvosi vizsgálatokra vagy beavatkozásokra van szükségük. Szakembereink közé csak gyakorlott, felkészült, képzett munkatársakat választunk.

Akár gyermekvállalás előtt áll, akár endokrinológiai vagy onkológiai problémája van, vagy műtétre van szüksége, hozzánk bizalommal fordulhat. Gyógyulását segíti, a szorongást csökkenti a kellemes környezet, a készséges asszisztencia, és szakmailag elismert nőgyógyász szakorvosaink. Nálunk ön dönti el, ki legyen az orvosa. Nem fogjuk megvárakoztatni. Ha igényli, a vizsgálatok, beavatkozások során valamelyik hozzátartozója ön mellett lehet. Nőgyógyászainktól nyugodtan kérdezhet: korrekt, megbízható, mindenre kiterjedő választ fog kapni.

A járóbetegek akut ellátása a Medicina Egészségközpontban, az ehhez kapcsolódó fekvőbeteg ellátás pedig partnerünknél, a Róbert Károly Magánklinikán történik, az alábbi területeken:

Rendelési idők

Medicina Egészségközpont 1125 Budapest, Istenhegyi út 29.
Dr. Sávay Sándor
Szerda
14:00-tól 18:00-ig
Dr. Zsolnai János
Csütörtök
08:00-tól 13:00-ig
Dr. Zsolnai János
Csütörtök
08.00-tól 13.00-ig
Dr. Lőkös Béla főorvos
Csütörtök
16.00-tól 18.00-ig
Dr. Fedina Laura
Hétfő
08.00-tól 13.00-ig
Kedd
08.00-tól 16.00-ig
Szerda
08.00-tól 13.00-ig
Csütörtök
10.30-tól 13.30-ig
Péntek
08.00-tól 13.00-ig
Dr. Versényi Tibor
Kedd
15:00-tól 18:00-ig