Vissza

Hallásgondozás

Ahogyan a szemüveg, úgy ma már a hallókészülék is természetes életmódsegítő kellékké vált. A legapróbb készüléktől a legdivatosabbig nyitott a paletta, amennyiben felismerjük a hallásproblémánkat, és megtesszük az első lépést: bejelentkezünk a fájdalommentes szakvizsgálatra.

Tovább

A hallásgondozás olyan tanácsadási folyamat és vizsgálatsorozat, az audiológián tett első találkozástól a hallókészülék kiválasztásán át az utógondozásig.

A hallásjavítás első fázisában a személyes igények felmérése a fő cél. Kiderül, melyek a páciens számára azok a fontos élethelyzetek, amelyekben jobban szeretne hallani. A szakemberek különböző eszközökkel felmérik a hallás állapotát. Az egyén életmódjából fakadó fontossági sorrend felállítása után történik meg a megfelelő hallást segítő készülék beállítása és illesztése, akár több eltérő megoldás kipróbálásával. A legtöbb esetben próbahordásra is lehetőséget biztosítanak, hiszen eltérő élethelyzetek és zajhatások érhetik az embert az utcán, a munkahelyen és otthon. A próbahordás alatt további finombeállításokat végeznek el a szakorvosok.

A hallásrehabilitáció célja, hogy a kiválasztott eszközrendszert az egyén szubjektív hangérzetének és a megfogalmazott objektív céloknak megfelelően, a lehető legjobban beállítsák. Így az illesztés folyamata akkor zárul le, amikor a páciens megbizonyosodott arról, hogy elérte a várt hallásjavulást.

Az utógondozás a hallásrehabilitáció második szakasza, amely mindaddig tart, amíg a páciens hallásjavító eszközöket használ. A rendszeres karbantartás, a felmerülő javítások, vagy a hallórendszerhez szükséges kiegészítők biztosítása a hallásgondozás szolgáltatásainak része.

Hallásgondozás életmódtanácsadással a Medicina Egészségközpontban

A halláspanasszal élők társadalmi beilleszkedésének elősegítésén túl hangsúlyt fektetünk az egészség megőrzésére, az egészségügyi és életmódbeli tanácsadásra. Személyre szabott hallásgondozással és digitális technológiával várjuk az érdeklődőket szakosztályunkon.

A megelőzés részeként különféle hallásvédő eszközöket biztosítunk, például a zajban dolgozóknak Silencium zajvédőt, zenészeknek ER akusztikai hallásvédő rendszert, vagy a fülbetegségben szenvedőknek úszáshoz, hajmosáshoz védő illesztékeket.

Gyermekaudiológiánkon a gyermekek korához alkalmazkodó szubjektív és objektív vizsgálatokat alkalmazunk, valamint a javasolt életkori csoportok szűrési csomagjaiba beillesztettük a fiatalkorúak hallásgondozását.