A kruppos időszak margójára

shutterstock_485921578Melyik szülő ne ismerné azokat az álmatlan éjszakákat, amikor a gyerek beteg, és hiába követi az orvos minden utasítását, állapotában semmilyen jelentős változás nem áll be? Sajnos az őszi-téli hónapokban leggyakoribb kruppos rohamok a legtöbbször pont ilyenek. (tovább…)

Mozogj együtt a kutyáddal!

leisure-1551705_1280Több ezer edzésprogram, könyv, videó szól a mozgásról, de sajnos alig találni olyan edzésprogramot, ami a kutyánkkal együtt történő rendszeres testedzésre fókuszál, pedig szerintünk ez az egyik legszuperebb dolog! Hogyan vonjuk be ebünket saját edzésprogramunkba úgy, hogy mindketten jól érezzük magunkat közben? (tovább…)

Étkezzünk ősszel is egészségesen!

orchard-1872997_1280Hogyan pótolhatóak ősszel a nyáron könnyedén bevitt vitaminok? Egy kis odafigyeléssel nem lesz nehéz dolgunk. Hagyjuk meg télre a különböző táplálék-kiegészítőket, sétáljunk el inkább a legközelebbi piacra, és nézzük meg,  milyen szezonális zöldségekre, gyümölcsökre számíthatunk ezekben az első látásra vitaminszegényebb hónapokban! (tovább…)

Mozogjunk minden nap!

shutterstock_291041570Nyáron a csapból is az folyik, hogy használjuk ki a szép időt és mozogjunk sokat. Sajnos sokszor nem érzünk rá kellő motivációt, pedig a testmozgás rengeteg problémát megoldhat. Íme néhány érv amellett, hogy miért is érdemes minden nap sportolni. (tovább…)

Nyáron igazán aktív a kullancs

shutterstock_646569397Sajnos hazánkban rengeteg kullancs található. Szezonban érdemes elővigyázatosnak lenni, kullancsriasztót használni, és beadatni magunknak és családunknak a legfontosabb kullancs által terjesztett betegség, az agyvelőgyulladás elleni védőoltást. (tovább…)