Sportolni csak pontosan, szépen

jogging-2343558_1280Sportolás közben elkerülhetetlenek a kisebb-nagyobb sérülések. Az ember észre sem veszi, és máris tele van kék-zöld foltokkal. Ha azonban odafigyelünk a mozdulatainkra, ezek is könnyen elkerülhetőek. Most a klasszikus könyök-, térd- és csuklósérülések megelőzésére hívjuk fel a figyelmet.

(tovább…)

A fogfehérítés, és ami mögötte van

shutterstock_1052270132A nyár közeledtével a fogkőleszedés és a fogfehérítés a hamarosan elvégzendő feladatok közül hirtelen átkerülnek a gyorsan megoldandóak közé. Hiszen mindjárt itt vannak a nagy nyaralások, a nyári grillpartik, az osztálytalálkozók, és az ember ilyenkor mindig a legjobb oldalát akarja mutatni. A legszebb mosolyról nem is beszélve.
(tovább…)

Egy kicsi mozgás senkinek sem árt

fitness-332278_1280Napjainkban az emberek többsége ülőmunkát végez, melynek eredményeként egyre többen küzdenek mozgásszervi betegségekkel. Sajnos nem csak munka közben ülünk, az autókban és a tömegközlekedési eszközökön is ez a helyzet. Éppen ezért kellene minél többet mozogni.
(tovább…)

Bőrápolási tippek télre

winter-1878713_1280A téli időjárás igencsak megviselheti bőrünket. A fűtési szezonnak köszönhető száraz levegő gyakran kiszárítja a bőrt, helyenként meg is keményíti, ez pedig fájdalmas szakadásokhoz vezethet. Az öregedés általában tovább ront a helyzeten: minél idősebbek vagyunk, annál kevesebb az izzadásért és olajtermelésért felelős mirigyünk. Szerencsére van megoldás arra, hogy bőrünk puha és egészséges maradjon egész évben. Nem is egy! Mit tegyünk, hogy megelőzzük a bőr kiszáradását? Hogyan ápoljuk? Figyeljenek! (tovább…)

Erősebb immunrendszert mindenkinek!

shutterstock_1142459441Mostanában gyakran látunk tüsszögő, krákogó embereket a tömegközlekedési eszközökön, a munkahelyünkön, vagy akár a sarki bolt pénztáránál. Arról nem is beszélve, hogy gyermekünket alig tudjuk bölcsibe, oviba vinni, hiszen szinte biztosan elkap valamit, amitől megbetegszik. (tovább…)