Vissza

Izotópvizsgálatok

A képalkotó eljárásokhoz tartoznak az izotópvizsgálatok, mellyel a csont anyagcseréjének változását mutatják ki a szakemberek.

Tovább

A csont anyagcseréje bizonyos betegségekben (pl.: daganatok, fertőzések, törések esetén) gyorsul vagy lassul, így a vizsgálat során a megváltozott anyagcseréjű területre az izotóppal jelölt anyagok is ennek megfelelően – kisebb-nagyobb mértékben – épülnek be. A Róbert Rendelőben az izotópvizsgálat segítségével ezeknek a területeknek a feltérképezése folyik, mely fájdalommentes és veszélytelen.

A 20 perces vizsgálat előtt a páciensnek 1 liter folyadékot kell fogyasztania. Majd a karvénáján keresztül izotópot injekcióznak be. A testet az izotóp által kibocsátott gamma-sugárzást felfogó, lassan mozgó kamera pásztázza végig. A beérkező jeleket továbbítja egy számítógéphez, mely ez alapján képet rajzol. Az izotóp gyorsan kiürül a szervezetből, a környezetet sem veszélyezteti.

A vizsgálatokat más helyszínen, de soron kívül, azonnal biztosítjuk azok számára, akiknek állapota a sürgősséget indokolja.

Rendelési idő

Medicina Egészségközpont 1125 Budapest, Istenhegyi út 29.
+36 1 510 0510
Csütörtök
8.00-tól 13.30-ig
Csütörtök
15.00-tól 18.00 (páratlan héten)-ig