Vissza

Infekciók, autoimmun betegségek vizsgálata

A betegségek nagy részét a szervezettől idegen ágensek, vagyis kórokozók megjelenése okozza: ezek az infekciók. A szervezet időnként saját anyagait is idegenként azonosítja, ezek ellen is "háborút indít". Ekkor beszélünk autoimmun betegségekről. Mindkét esetben fontos, hogy laboratóriumi vizsgálat segítségével alkossa meg az orvos a diagnózist.

Tovább

Az akut foglalkozás egészségügyi ellátáshoz legtöbbször bakteriális eredetű, főként nőket érintő urogenitális fertőzéssel fordulnak a betegek. Kimutatására legalkalmasabb a vizeletüledék vizsgálata. A légúti, bőrgyógyászati infekciók szintén nagyon gyakoriak. A náthát vírus okozza, az önálló szaporodásra nem képes kórokozók a légzőrendszeren át jutnak be, és a nyálkahártyán megtelepedve sokszorozódnak.

Autoimmun betegség esetén az immunrendszer a szervezet saját alkotóelemei ellen tör. A kialakuló gyulladás nyomán a sejtek és a szövetek károsodnak.

Az autoimmun kórt klinikai képe és laboratóriumi jelei alapján diagnosztizálják. A Medicina Egészségközpontban ez a lehető leggyorsabban lezajlik, hogy a megfelelő kezelés mielőbb elkezdődhessen.