Vissza

A köszvény kezelése

Köszvény esetén az ízületi fájdalmak mellé további kellemetlen tünetek csatlakoznak. A köszvény gyógyítása gyógyszeres kezeléssel könnyen megoldható, emellett fontos a megfelelő életmód, amellyel magunk is hozzájárulhatunk a gyógyuláshoz.

Tovább

Köszvényre utalhat a fejfájás, puffadás, viszketés, fogínyvérzés vagy véres vizelet. Természetesen a láz, a hidegrázás vagy az általánosan rossz közérzet is jelezheti, hogy alapos kivizsgálásra van szükségünk. A betegség a kezdeti szakaszban jellemzően éjszaka okoz panaszokat, illetve erős ízületi fájdalmat. A fájdalmas területen a bőr meleg lesz és kivörösödik, később hámlani és viszketni kezd.

A köszvény és okai

A fájdalom elsősorban a boka, a lábujjak, a térd, a csukló és a könyök területein jelentkezik. Ritkábban a gerinc, a váll és a csípő is megbetegedhet. Ha a betegség hosszabb ideig elhúzódik, idültté válik, akkor ízületi torzulást vagy vesekövet okozhat. E nagyon fontos a szakorvos felkeresése, és az alapos belgyógyászati kivizsgálás.

A köszvény kialakulásáért a szervezetben felhalmozódott húgysav a felelős. A húgysav felhalmozódásának több oka is lehet, ezek többsége a vesék helytelen működésével függ össze.

A betegség elsősorban a középkorú férfiakat, időskorban pedig inkább a nőket érinti. Előfordulhat azonban, hogy harmincasoknál is jelentkezik, ilyenkor nagy valószínűséggel örökletes betegséggel van dolgunk. A belgyógyászati kivizsgálás választ ad a kérdésekre, alapos diagnózis felállítása után lehet csak megmondani, hogy milyen kezelésre van szükség. A gyógyszeres kezelés nem csak a gyulladást és a fájdalmat csökkenti, hanem hozzájárul ahhoz is, hogy szervezetünk kevesebb húgysavat termeljen, vagy gyorsabban ürítse ki azt.

Gyors diagnózis és szakmai felkészültség a Medicina Egészségközpontban

Rendelőnkben nagy hangsúlyt fektetünk a minél gyorsabb diagnózis felállítására, ezzel is segítve pácienseink felépülését. Szakorvosaink felkészültségének és a modern diagnosztikai eljárásoknak köszönhetően a betegség pontos meghatározása és a gyógymód felállítása is rövid idő alatt megtörténik. Kórházunkban minden olyan diagnosztikai készülék és eljárás rendelkezésünkre áll, amellyel a lehető legrövidebb idő alatt, a legprecízebb kórisme határozható meg.

Amennyiben megtiszteli kórházunkat bizalmával, érdemes magával hoznia korábbi leleteit, végiggondolnia tüneteit, az életmóddal illetve az örökletes tényezőkkel kapcsolatos tapasztalatait. A kivizsgálást követő szakorvosi konzultációt követően megkezdődhet a betegség kezelése és a gyógymód felállítása.

Rendelési idő

Medicina Egészségközpont 1125 Budapest, Istenhegyi út 29.
+36 1 510 0510
Kedd
14.00-tól 17.00-ig

Kapcsolódó szakterületek a rendelőben

  • Ízületbe adható injekciók