Tudja Ön, hogy szinte mindenki D-vitamin hiányos?

Hírlevél akció! Vitaminszint mérés, laborvizsgálat és belgyógyász szakorvosi vizsgálat 30.000 Ft-ért! Jelentkezzen be, hogy pontosan megmérhessük D vitamin és B12 vitamin szintjét és elvégezhessünk egy általános „állapotfelmérő” laborvizsgálatot*, hogy ahhoz igazíthassuk a vitaminok pótlását! Szükség esetén, válasszon hozzá egy tetszése szerinti szakorvosi vizsgálatot**, amire 20% kedvezményt biztosítunk, és máris tett egy lépést azért, hogy a betegágyat elkerülve, egészségesen várja a tavaszt.

*Amennyiben laborértékeiben eltérés mutatkozik, mindenképpen javasoljuk belgyógyász szakorvosunk felkeresését.
**A kedvezmény más kedvezménnyel nem vonható össze, csak szakorvosi első vizitre vonatkozik, beavatkozásokra és diagnosztikai vizsgálatokra nem.

Bizony, szinte mindenki, aki a mi éghajlatunk alatt él, és nem eszik nagy mennyiségű tengeri halat, vagy nem szed D-vitamint! Lehet, hogy ön is közéjük tartozik? Szerencsére könnyen megtudhatja.
Néhány éve jelentősen változtak a nemzetközi ajánlások a megfelelő D-vitamin bevitellel kapcsolatban. Kiderült ugyanis, hogy az eddig ajánlott napi 200 nemzetközi egység (NE, IU) helyett igazából (állapottól, testsúlytól függően) 1000-2000 NE. A D-vitamin termelése eredetileg napfény hatására történt a bőrben. Csakhogy az emberiség eredeti hazájától jóval északabbra élünk, ráadásul, azt az időt, amit a napon töltenénk, jobbára irodában, lakásban, plázában vagy autóban töltjük.

IMG_7667át

50 tojás?

Mégis mit tehetünk, azon kívül, hogy amint kisüt a nap, kifekszünk a nyugágyra? Talán, ha táplálékainkat jól válogatnánk meg. De mennyit kel ennünk 1000 NE elfogyasztásához. Nagyjából 50 tojást… Vagy 30 liter tejet. Vagy 20 dkg olajos szardíniát.

Valószínű, hogy erre a legtöbben képtelenek lennénk. Marad a szolárium, ha nincs nyár. Az ám, de a szoláriumokban főként a bőrünkre káros UVA sugarakkal találkozunk, ezért a bőrgyógyászok ellenzik.

Tehát a legjobb lesz, ha tabletta segítségével jutunk hozzá. Mielőtt választanánk, javasolt részt venni egy objektív szűrésen: az orvos a vérvétel eredményétől függő vitaminpótlást fogja ajánlani.

Mitől véd?

A D-vitamin hiánya sajnos sok szervünkre hat. Elsősorban a csontritkulás, csontlágyulás jut eszünkbe. Joggal. Ám D-vitamin hiány esetén a nyugvópontra került autoimmun betegségek is fellángolhatnak. Ilyen lehet a reumás ízületi gyulladás, az inzulinfüggő cukorbetegség, a sclerosis multiplex. Sajnos a szív és érrendszeri tünetek is felerősödhetnek. A D vitamin szedők  között ritkábban fordul elő influenza és egyéb légúti megbetegedés, valamint a D vitamin szerepet játszik az allergiás ekcéma és allergiás asztma kialakulásának megelőzésében is.

A kontrolálatlan D vitamin bevitellel azonban jó vigyázni, mert az ész nélkül bekapkodott tabletták következménye lehet veseelégtelenség, illetve a vese elmeszedése.

Hagyatkozzon a leleteiben található információkra, kérjen útmutatást szakembertől. Ránk számíthat!

Akciók
POSZT-COVID CSOMAG
Új szűrővizsgálatunk segítségével minden fertőzésen átesett páciensünk teljes körűen ellenőrizheti fizikai állapotát. Ha decemberben foglal januári időpontot, 4000 forint kedvezményt adunk!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Elsőként értesülhet új szolgáltatásainkról, akcióinkról.