Októberi hírlevél

Tisztelt Páciensünk!

A Róbert Rendelő októberre három, kedvezményes csomagajánlatot készített páciensei számára. A laborvizsgálatokkal egybekötött endokrinológiai (hormon vizsgálatok), valamint a pajzsmirigy állapotáról képet adó különböző – például ultrahang – vizsgálatok most kedvezménnyel érhetőek el rendelőnkben. A pajzsmirigy hormonok gyakorlatilag az egész szervezet anyagcseréjére hatással vannak. Ezért nem mindegy, hogy időben észrevesszük – e az induló elváltozásokat, figyelünk-e a testünk jelzéseire. Csak egy vérvétel és egy ultrahang! S máris tisztábban látunk.

Örömmel mutatjuk be új orvosainkat, Dr. Tomcsik Zoltán sebész – gasztroenterológus – proktológust, Dr. Romics Imre urológus professzort.

A Róbert Rendelőben a járóbeteg szolgáltatások hatalmas tárházát egy helyen találja meg. Több mint 70 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 30 szakterületen. Rendelőnkben őszre új, optimalizált labor árakkal, személyre szabott ellátással és továbbra is kiváló szakemberekkel várjuk tisztelt pácienseinket.

Szeretettel várjuk hívását: +36 40 372 300.


Kedvezményes labor és ultrahang vizsgálati csomagok

Ősszel a szervezetnek ismét hozzá kell szoknia, a rövidebb nappalokhoz és a késői reggeli világossághoz. Gyakran érezzük úgy reggel, hogy „még pihennénk egy kicsit” az ágyunkban. S bár a jelenség általános, a fáradékonyság nem mindig köthető össze pusztán az őszi hangulattal. Érdemes figyelnünk a jelekre!

Kedvezményes labor és ultrahang vizsgálati csomagjainkat úgy alakítottuk ki, hogy az egyszerű rutin vizsgálattól a hosszabb, állapotfelmérő belgyógyászati vizsgálatokig lehessen válogatni a lehetőségek között.

  1. Csomag: Pajzsmirigy labor pajzsmirigy ultrahang vizsgálattal: 17. 000 Ft – 19. 000 Ft helyett
  2. Csomag: Endokrinológiai vizsgálat, amely magába foglalja a pajzsmirigy labor valamint pajzsmirigy ultrahang vizsgálatokat, a csomag ára: 35.000 Ft – 39.000 Ft helyett
  3. Csomag: Belgyógyászati vizsgálat, amely magába foglalja a pajzsmirigy ultrahang, a pajzsmirigy labor valamint az állapotfelmérő labor vizsgálatokat, a csomag ára: 43.000 Ft – 48.900 Ft helyett

A vizsgálatok során az ultrahang a pajzsmirigy esetleges betegségeire hívja fel a figyelmet. A mirigy nagysága, szerkezete jól látható az ultrahangon, így ez a fájdalommentes vizsgálat alkalmas a pajzsmirigy megnagyobbodás (strúma – vagy más néven golyva), göbös vagy cisztás elváltozásainak felismerésére. A vérvétel után elkészült laboreredmények pedig a pajzsmirigy működéséről, állapotáról adnak információt. A vérvétel során vizsgált értékek: TSH, FT4, FT3, Anti TPO.

A pajzsmirigy a nyak alsó részén a légcső előtt elhelyezkedő pillangó alakú szerv, mely jódtartalmú hormonokat– tiroxint (T4) és trijód-tironint (T3) – termel. Ezek a hormonok létfontosságúak a szervezet anyagcsere-működésének, energiaforgalmának szabályozásában.

A mirigy működését az agyalapi mirigy szabályozza a pajzsmirigy stimuláló hormon (TSH: tiroidea stimuláló hormon) termelése révén. Ha a pajzsmirigy nem termel elég hormont, a TSH szint megnő. Ez a jelenség fokozott munkára serkenti a mirigyet. A túlműködéssel összefüggésben azonban TSH szint csökken. Ez a szabályozás rendkívül finom, ezért alkalmas a pajzsmirigy működés szűrő vizsgálatára a TSH szint mérés, amelyhez elegendő egy vérvétel.

A pajzsmirigyhormonok hiánya és túltermelése is számos kellemetlen tünet, panasz okozója lehet. A szapora szívdobogás, megtartott vagy megnövekedett étvágy melletti fogyás, fokozott izzadás, a melegtűrés csökkenése, fáradékonyság, ingerlékenység, remegés, hasmenés, fokozott hajhullás mind – mind a pajzsmirigy túlműködésének (hipertireózis) jele lehet. A pajzsmirigy-alulműködésre (hipotireózis) a meglassult anyagcsere, fáradékonyság, aluszékonyság, a koncentrálóképesség romlása, hidegintolerancia, hízás, székrekedés, lassú pulzus, bőrszárazság, töredező köröm lehet jellemző. Ödémára való hajlam, memóriaromlás, mélyebb, rekedt hang, hajhullás, kopaszodás, libidó csökkenés is jelentkezhet. A pajzsmirigy különböző gyulladásos megbetegedései pedig mind a túlműködést mind az alulműködést eredményezhetik.

A tünetek gyakran nem tudatosulnak, nem járnak fájdalommal. A laborvizsgálatok azonban igen kis eltéréseket is kimutatnak. Az endokrinológiai konzultáció ebben az esetben mindenképpen javasolt. A szakorvosi vizsgálat – részletes anamnézissel, kikérdezéssel – pontos képet ad az endokrin területek állapotáról, az esetleges gondok hátteréről, ha szükséges, az endokrinológus kezelésre is javaslatot tesz.

A szakterület orvosa a Róbert Rendelőben:

letöltés

Dr. Varga Emma belgyógyász, endokrinológus
Rendelési ideje: hétfő 9.00-16.00; szerda 9.00 – 16.00; péntek 9.00-14.00

Szeretettel várjuk hívását!
Időpont egyeztetés: +36 40 372 300

Kövessen minket a Facebookon!


Örömmel mutatjuk be új orvosainkat!

Dr. Tomcsik Zoltán sebész – gasztroenterológus – proktológus.

006

Hasi – lágyéksérvek, gyomor – bélrendszeri panaszok, epe problémák, aranyér gondok esetén, hatalmas tapasztalattal várja tisztelt pácienseinket. Ha a gond nagyobb annál, mint amit a Rendelőnk keretei lehetővé tesznek, fekvőbeteg háttérintézményünkben a szükséges operáció, gyógykezelés, altatásban végzett kolonoszkópiás vizsgálat is elvégezhető.

Sebészeink:
Dr. Tomcsik Zoltán rendelési ideje: csütörtök 17.00 – 19.00
Dr. Karádi Péter rendelési ideje: hétfő 9.00 – 14.00
Dr. Svastics Egon rendelési ideje: kedd 8.00-12.00
Dr. Varga Zsombor rendelési ideje: szerda 16.00-18.00
Dr. Nagy Péter rendelési ideje: szerda 10.00 – 12.00; csütörtök 9.30.-11.30; péntek 9.00-13.00

 

14 o_Romics_portré

Dr. Romics Imre professzor – urológus, onkológus és orvosi laboratóriumi szakorvos egyetemi tanár a Magyar Tudományos Akadémia doktora 40 éves urológiai szekértelemmel vizsgál, diagnosztizál, kezel és gyógyít hatékony konzervatív, gyógyszeres, vagy műtéti megoldásokkal.

Urológusaink:
Prof. Dr. Romics Imre rendelési ideje: kedd 17.30 – 20.00
Dr. Merth Gábor rendelési ideje: hétfő 8.30 – 12.30; kedd 8.30 – 11.30; péntek 8.30 – 13.00
Dr. Péteri László rendelési ideje: szerda 10.00 – 14.00
Dr. Almási Mária rendelési ideje: csütörtök 8.30 – 13.00
Dr. Váczi László rendelési ideje: csütörtök 16.00-18.00

Jelentkezzen be hozzánk, szeretettel várjuk: +36 40 372 300

Kövessen minket a Facebookon!

Akciók
POSZT-COVID CSOMAG
Új szűrővizsgálatunk segítségével minden fertőzésen átesett páciensünk teljes körűen ellenőrizheti fizikai állapotát. Ha decemberben foglal januári időpontot, 4000 forint kedvezményt adunk!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Elsőként értesülhet új szolgáltatásainkról, akcióinkról.