November 14, a cukorbetegek világnapja

shutterstock_713747701 [Converted]A kora őszi Nemzetközi Diabétesz Világnapot a világ több mint 130 országában ünneplik. A november 14-i dátum az inzulin felfedezőjének, Dr. Frederick Grant Banting Nobel-díjas kanadai orvosnak a születésnapjához kötődik. A betegség nem kíméli sem a felnőtteket, sem a gyerekeket. Sőt, az elmúlt 20-25 évben megháromszorozódott a kicsiket érintő, 1-es típusú cukorbetegek száma. Míg a felnőttkorban kialakuló betegség hátterében általában az elhízás áll, a gyermekeket érintő diabétesz arányának növekedése mögötti okokat egyelőre nem sikerült feltárnia az orvostudománynak. Diabétesz a várandósság ideje alatt is kialakulhat, a terhességi cukorbetegség egyetlen pozitívuma, hogy az esetek döntő többségében a szülést követően elmúlik. Ha észreveszik magukon az első tüneteket (szomjúság, fokozott éhségérzet, hirtelen fogyás), vagy csak gyanakodnak, nem érdemes várni. Jöjjenek el hozzánk egy alapos kivizsgálásra!

Foglaljon időpontot ONLINE!

Kedvezményes ár
2018.11.30-ig
Diabétesz csomag (Diabetológiai alapvizsgálat, labor: éhgyomri vércukor, hugysav, koleszterin, HemoglobinA1c) 25.900 Ft helyett 23.310 Ft
Akciók
POSZT-COVID CSOMAG
Új szűrővizsgálatunk segítségével minden fertőzésen átesett páciensünk teljes körűen ellenőrizheti fizikai állapotát. Ha decemberben foglal januári időpontot, 4000 forint kedvezményt adunk!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Elsőként értesülhet új szolgáltatásainkról, akcióinkról.