Íme néhány tipp, hogy az újév jól induljon.

Sokaknak fontos kérdés, hogy mit tegyünk a másnaposságunkkal? Jó lenne gyorsan megszabadulni tőle. Semmiképp se folytassuk az esti ivászatot egy reggeli gyógy-sörrel, mert ezzel többet ártunk, mint gondolnánk! A macskajaj megelőzhető, ha minden pohár szeszes ital után iszunk egy pohár ásványvizet, és persze emellett is tartjuk a mértéket. Fontos, hogy elegendő szeszmentes folyadékot fogyasszunk már italozás előtt is, hiszen az alkohol kiszárítja a szervezetet.

Macskajaj helyett

A másnap reggeli fejfájás és rosszullét szinte azonnal elmúlik, ha egy nagy pohár hideg vízhez egy csipet sót teszünk és belefacsarunk egy citromot. Alaposan összekeverve, lassan kortyolgatva fogyasztandó. Így megnyugtatja a gyomrod és megszünteti a kiszáradást. A frissen facsart gyümölcslevek, gyógyteák, a klasszikus limonádé remekül oltja a szomjat és hidratálja a szervezetet.

A másnapos rosszullét ellen fogyasszunk tartalmas ételeket és italokat. Egy ízletes zöldségleves, egy laktató omlett, egy könnyű saláta vagy egy édes gyümölcsmix pedig segít helyreállítani az alkohol okozta károkat a gyomorban. Sőt, vitaminokkal és ásványi anyagokkal is felturbózza megviselt szervezetünket.

A mozgás ilyenkor is segít

Bár elsőre valószínűleg nem kívánjuk, de azért szánjuk rá magunkat egy kis mozgásra. Menjünk el úszni, sétáljunk vagy kocogjunk egy keveset, hiszen ez segíti a szervezet oxigénfelvételét. A mozgás után pedig vegyünk egy fürdőt. Egy levendulás, borsmentás vagy más kedvenc illóolajunkkal készített forró fürdő is segít a másnaposságon. A kádban pihenve elmúlik a hányinger, megszűnik a fejfájás és a gyomorégés, helyreáll a vérkeringés. Érdemes egy hideg-meleg váltózuhannyal zárni, amitől igazán felpezsdülünk.

Az újévi fogadalmakat pedig hagyjuk arra az időszakra, amikor túl a másnaposságon józan ésszel át tudjuk gondolni, hogy mit is vállalunk felelősségteljesen.

Mindenkinek Boldog Új Évet kívánunk!