Vissza

Alternatív gyógyászat

A komplementer – hazánkban alternatívnak is nevezett – gyógyászat lényege, hogy módszerei kiegészítik a konvencionális gyógymódokat. A hagyományos orvoslás eljárásai mellett alkalmazhatóak a tökéletesebb gyógyulás érdekében. A betegek a hagyományos és a komplementer medicinát együtt veszik igénybe. Természetesen a cél mindig az, hogy a páciens teljesen meggyógyuljon.

Tovább

Az alternatív gyógyászat alapelve, hogy nem a betegséget, hanem a beteget kell meggyógyítani.

Az emberek általában idegenkednek az alternatív egészségmegőrző technikáktól. Félnek tőlük, mert nem ismerik őket, vagy csak félinformációkhoz jutnak. A reklámokban hirdetett gyógymódokban pedig egyre kevésbé hisznek, ami nem is csoda. Az alternatív gyógyászati lehetőségeket nem ismerő páciensekben rengeteg kérdés merülhet fel: szakavatott-e a kezelést végző ember, szerzett-e elég tapasztalatot, fájdalmasak-e az általa alkalmazott módszerek? Biztosíthatjuk Önöket, hogy a mi szakembereinkben nem fognak csalódni.

Homeopátia

A homeopátia alapelve a hasonlót hasonlóval gyógyítás, ami azt jelenti, hogy ha egy szer mérgező dózisban tüneteket okoz, akkor ugyanez a szer nagyon nagy hígításban meg tudja szüntetni azokat. A homeopátia az egyént testi-lelki egységében kezeli. A homeopátiás golyócskák törzskönyvezett gyógyszerek, recept nélkül kiválthatóak gyógyszertárakban. Előnyük, hogy mivel hígított és potenciált készítmények, ezért nincs mellékhatásuk, nem allergizálnak, nem rakódnak le a májban, vesében, nincs tompító hatásuk sem. Bárki szedheti, csecsemőkortól kezdve a várandós vagy szoptató anyukákon át az idős emberekig, a súlyos betegségben szenvedők is. Széles a felhasználhatósági körük, a belgyógyászat, gyermekgyógyászat terén sokféle problémánál alkalmazhatóak, akár önálló kezelésként, akár párhuzamosan a hagyományos gyógyszerekkel, mivel nem zavarják egymás hatását.

A testre és a lélekre is figyelnünk kell

Közérzetjavító kezelésként pácienseinknek Magnevit terápiát és Oxivit oxigénterápiás kezelést javaslunk.

Mi a Medicina Egészségközpontban abban hiszünk, hogy a hagyományos gyógymódokat bizonyos esetekben kiegészítheti az alternatív gyógyászat.

Intézményünkben a hagyományos orvoslás mellett az alternatív gyógymódok segítségével biztosítjuk pácienseinknek a minél gyorsabb gyógyulást, a testi és lelki egyensúlyt.

Rendelési idők

Medicina Egészségközpont 1125 Budapest, Istenhegyi út 29.
Dr. Zarándi Ildikó
Kedd
13:00-tól 15:00-ig