Vissza

Masszázs

A masszázs fontos kiegészítő módszer a mozgásszervi panaszok kezelésében. A test felületén meghatározott fogásokkal kivitelezett mechanikai inger közvetlen vagy közvetett úton hat a sejtek, szövetek működésére. Tovább

A Medicina Egészségközpont szakembere re az általános masszázseljárásokon kívül a következő kezeléseket alkalmazza.

Kinesio tape
A kineziológiai tape a "bőr "utánzata, tulajdonságaiban ahhoz nagyon hasonló. Felhelyezésével a bőrön és a bőr alatti struktúrákon keresztül pozitív szenzorikus információkat közvetít testünknek. Hatékonyan alkalmazható sportsérülések, gerinc-, hátfájdalmak, izomhúzódások, könyökbántalmak ( tenisz-, golfkönyök stb.) kezelésére, duzzanatok, vérömlenyek csökkentésére, sérülések, műtétek rehabilitációjára. A taping kezelés tökéletes kiegészítője a különféle terápiás módszereknek, hiszen a két terápia közötti időszakban folyamatos hatást fejt ki a kezelt, ragasztott területre.

Manuálterápia
Azoknak a kézzel végzett terápiás fogásoknak az együttese, melyek a mozgásszervrendszer elváltozásaiból adódó fájdalom vagy sérülések, gyulladások, degeneratív elváltozások következtében létrejövő ízületi mozgásbeszűkülések feloldására szolgálnak.

Mágnesterápia
A mágnes- terápia nem más, mint a mágneses térerő szervezetünkre gyakorolt gyógyító hatásának alkalmazása, melynek hatását tudományos kutatások igazolták. Fizikai magyarázata igen egyszerű: a vér egyik fő alkotóeleme a magas vastartalmú hemoglobin, mely a szervezet számára létfontosságú oxigént juttatja el a sejtekhez. a mágnesek a vér hemoglobinjához kapcsolódó VAS (Fe) alkotóelemére hatnak, oly módon, hogy felgyorsítják a véráramlást, melynek következtében a sérült, beteg testrészhez az oxigén jóval rövidebb idő alatt és nagyobb mennyiségben jut el. Az oxigén a sejtek anyagcsere folyamatát aktiválja, lényegesen lerövidítve ezzel a beteg sejtek, szövetek regenerálódását, vagyis a gyógyulás idejét. Mágnesesség hatására sejtjeink telítődnek oxigénnel, beindulnak az anyagcsere- folyamatok és a sejtszintű méregtelenítés. Az oxigéndúsabb vér és a jobb véráramlás hozzájárul az anyagcsere- folyamatok normalizálásához, a bőr megtisztulásához vezet. A mágnes terápia tehát a szervezet alapvető folyamatainak működését segíti, és ezáltal aktiválja és erővel tölti meg a szervezet öngyógyító rendszerét. Ennek következtében a mágnes terápia hatékony alapkezelési módszerként alkalmazható.

Rendelési idők

Medicina Egészségközpont 1121 Budapest, Budakeszi út 36/C

Kapcsolódó szakterületek a rendelőben

  • Különleges orvosi szolgáltatások