Vissza

Alvásdiagnosztika otthoni alvással

Mindenki tapasztalt már magánál hosszabb-rövidebb ideig tartó alvászavarokat. Amikor csak rövid ideig tart az egész, nem aggódunk. Ráfogjuk például a stresszre. Amikor azonban a nemalvás krónikussá válik, azon túl, hogy rengeteg szövődményhez vezethet, komolyabb kivizsgálást igényel. A Medicina Egészségközpont mindezt a kifejezetten otthoni használatra kifejlesztett ResMed alvásdiagnosztikai eszközzel teszi lehetővé.Tovább

A ResMed vállalatot 1989-ben Ausztráliában alapították. A cég az elmúlt évtizedekben szakmai berkekben komoly elismertségre tett szert az alvásdiagnosztika, valamint az alvási apnoé hatékony kezelése terén. Olyannyira komolyat, hogy gyakorlatilag biztosak lehetünk benne: a legtöbb alvásdiagnosztikai labor a ResMed termékeivel van felszerelve.

A megoldás: otthoni alvásdiagnosztika

Az alvászavar rengeteg szövődményhez vezethet: ingerültség, magas vérnyomás, depresszió, szervi károsodások és még sorolhatnánk.

Mivel a ResMed ApneaLink készüléket otthon lehet használni, nincs szükség arra, hogy kivizsgálás céljából befeküdjünk egy alvásklinikára. Az eszköz kiváló, az éjszakai pihenést nem zavarja, érzékelőket és nem maszkot használ. A szenzor este, alvás előtt kerül fel a páciensre, és reggel, ébredés után kerül vissza hozzánk. Az eredmények kiértékelését, elemzését természetesen szakember végzi egy számítógépes program segítségével.

Felhívjuk a figyelmüket arra, hogy bizonyos problémák, eltérések észlelése esetén szükségessé válhat egy úgynevezett polysomnográfiás vizsgálat is, melynek során 1 alvási periódus alatt, 1 éjszakán át multi-parametriás monitorozás történik. Ez magába foglalja az EEG-t, EMG-t, EKG-t, a hasi és mellkasi kitérések valamint a légzésfunkció, a horkolás és a testpozíció vizsgálatát is.

Vegye igénybe!

A szolgáltatást javasolt minden olyan esetben igénybe venni, amikor az alvásproblémák hosszú ideje fennállnak. Érdemes erre gondolni akkor is, ha annyira horkolunk, hogy azt még a szomszéd szobában is hallani lehet, és mindeközben légzéskimaradás is fellép, de a ResMed ApneaLink eszköz kéz-láb szindróma fennállása esetén is hasznos lehet.

Nem árt, ha tudja, hogy az alvásvizsgálatot kötelezően meg kell csinálni azoknál a pácienseknél, akiknek alvászavarral kapcsolatos panaszai vannak, de emellett - a gépjárművezetési alkalmasság új szabályai szerint érintetteknél – a hivatásos autóbusz sofőrök jogosítvány hosszabbításakor, valamint a Berlin teszt kitöltése után a 6 pontnál többet elérteknél is szükséges a vizsgálat elvégzése.

Rendelési idők

Medicina Egészségközpont 1125 Budapest, Istenhegyi út 29.