Vissza

Esztétikai kezelések

Mi a Medicina Egészségközpontnál úgy gondoljuk, hogy minden ember szépnek születik. Az évek múlásával azonban a fizikai szépség nem feltétlenül állja ki az idő próbáját, ezért sokan döntenek úgy, hogy különböző szépészeti kezelésekkel segítenek a testüknek fiatalnak maradni. Tovább

Nagyon fontos, hogy Pácienseink tisztában legyenek vele, hogy az esztétikai kezelések nem csak egy adott dologra terjednek ki. Ahhoz, hogy a bőr igazán szép legyen, több lépésben, komplexen kell vele foglalkozni: a bőr felszíne, a bőr alatti kötőszöveti réteg és az ez alatti izomréteg együttes kezelésével érhető el a tökéletes végeredmény, a gyönyörű, sima bőrfelszín.

A konzultációk során esztétikai szakorvosunk minden alkalommal arra törekszik, hogy pácienseinknek a lehető legjobb ellátást nyújtsa. A Medicina Egészségközpont speciális 3D-s arcfiatalító kezeléssel tesz meg mindent azért, hogy az eredmény mindenki számára jól látható legyen!

A bőr felszínét gyémántfejes csiszolóval radírozzuk le, majd dermapennel 93 százalékos hyaluronsavat juttatunk a bőrbe. A hiatust hyaluronsavval kezeljük. A botox kezelések során az kezelendő izmokba botulinum savat fecskendezünk. Mindent megteszünk azért, hogy Önök elégedetten távozzanak tőlünk.

Felhívjuk a figyelmüket arra is, hogy minden kezelés csak akkor hatásos, ha pácienseink betartják a szakorvos által meghatározott protokollt. Minden eljárást követően szigorúan tilos uszodába, szaunába vagy konditerembe menni. Tilos megerőltető fizikai munkát végezni. Ahhoz, hogy a kívánt végeredményt sokáig élvezzük, maradéktalanul be kell tartani a fenti utasításokat.

Botox kezelés

Maga a botox egy fehérje természetű anyag, ami az ideg-izom ingerületátvitelt blokkolja, gyengíti a mimikai izom felé küldött inger átvitelét, ezért hatékony ellenszere a mimikai ráncoknak. A botox a kezelt izmokat nem károsítja, hatása átmeneti, ezért biztonságosan alkalmazható. A gyógyászat évtizedek óta használja szemészeti és ideggyógyászati célokra, esztétikai felhasználása a 2000-es évek elején került előtérbe.

Hogyan zajlik egy vizsgálat?

A konzultáció során felmérjük a páciens bőrének állapotát, arcának statikus és dinamikus ráncait, felvesszük az anamnézist. Az esztétikai szakorvos ezen ismeretek birtokában tesz javaslatot arra, hogy milyen eljárás jöhet szóba. A kezelés viszonylag egyszerű: a bőrt alaposan fertőtlenítjük és egy nagyon vékony tűvel több szúrási ponton keresztül injekciózzuk be a botulinum toxint a mimikai izmokba.

Miért jó?

A kezelés az arcmimika által okozott ráncok esetében eredményes, de ideális megoldás lehet a szarkalábak és a szemöldök közti függőleges ráncok, homlokráncok eltüntetésére is. A botox kezelés minimális kellemetlenséggel jár, mindössze 20 percet vesz igénybe. Tartóssága 4-6 hónap közé tehető, ismétlés esetén ez az idő növekszik.

Hónalj botox fokozott izzadás esetén

A nyár közeledtével például egyre nagyobb szerepet kap ahónalj botox, ami fokozott izzadás esetén segít. Ez a forradalmian új technológia kiváló megoldást nyújthat például azoknak az úgynevezett stressz-izzadóknak, akik a munkájuk miatt idegeskednek sokat. Gondoljunk csak többek között azokra a menedzserekre, akik nagy felelősséggel járó pozíciókban dolgoznak.

Hogyan zajlik egy vizsgálat?

A konzultáció során kizárjuk a fokozott izzadás hátterében álló betegségek meglétét. Amennyiben az izzadásnak nincs gyógyítható oka, ellenjavallata, a kezelés végrehajtható. A hónalj botox az idegvégződés és a verejtékmirigyek közötti ingerületátvitelt blokkolja, így akadályozza meg az izzadást.
Az eljárás menete: alapos bőrfertőtlenítés után 12-15 szúrási ponton, vékony tűvel botoxot injektálunk a hónalj bőrébe. A beavatkozás gyakorlatilag fájdalmatlan, érzéstelenítés nem szükséges.

Miért jó?

A kezelés hatása már másnaptól érzékelhető, a végleges eredmény körülbelül 2 hét múlva alakul ki és 6-8 hónapon keresztül tart.

Hyaluronsavas feltöltés

A hyaluronsav egy nagy molekulájú szénhidrát, ami természetes formában az emberi szervezetben is megtalálható. Elsődleges szerepe a vízmegkötés. Érdekesség, hogy a hyaluron saját méretének 30-szorosára is duzzadhat. A kor előrehaladtával a szervezet egyre kevesebb hyaluronsavat termel, ami miatt csökken a szövet volumene, megkezdődik a bőr ráncosodása. A hyaluronsavas kezelést a mélyebb ráncok feltöltésére, valamint az arc alsó, szem alatti régiójának fiatalítására javasoljuk. Az eljárás kiválóan kiegészíti a stimulációs kezeléseket, protokollokat is.

Hogyan zajlik egy vizsgálat?

A konzultáció során felmérjük a páciens bőrének állapotát, arcának statikus és dinamikus ráncait, felvesszük az anamnézist. Az esztétikai szakorvos ezen ismeretek birtokában tesz javaslatot arra, hogy milyen eljárás jöhet szóba.

Az eljárás menete a következő: a feltöltőanyagot a ránc közvetlen területén a bőr középső részébe injektáljuk. Jó tudni, hogy a felhasznált mennyiség nagyban függ a ránc mélységétől.

Miért jó?

Azonnali eredményt produkál, tartóssága 6-12 hónap.

FTC bioszálas terápia

A Fine Thread Contour Therapy egy olyan bőrfiatalító eljárás, melynek köszönhetően a meglazult szövetek megemelhetők, feszesíthetők. Az esztétikai sebészet 2002 óta alkalmazza ezt a vékonyszálas kontúrterápiát.

Hogyan zajlik a vizsgálat?

A kezelés menete: a bőr érzéstelenítését követően egy vékony tűvel különböző típusú és vastagságú biológiailag felszívódó szálakat juttatunk a kezelni kívánt bőrfelület (arc, toka, nyak, szemkörnyék, karok, has) bőr alatti rétegébe.

A szúrások és a szálbefűzés mentén regenerációs folyamat indul be. Fokozódik a kollagén termelődés, aktiválódnak a szervezet helyreállító folyamatai, egy rugalmasabb, tömörebb szövet jön létre.

Miért jó?

A kezelés biztonságos, minimálisan invazív, gyors, rövid gyógyulási idővel. Az FTC bioszálas terápia hatása akár 2 évig is tarthat.

Orvosi HIFU kezelés

A High-Intensity Focused Ultrasound (HIFU) kezelés az ultrahang energiáját használja a bőr ráncai ellen. Ez a technológia nem sebészeti beavatkozás, és más eljárásokkal ellentétben nem kifejezetten a bőrt, hanem a bőr alatti superficial muscular aponeurotic system (smas) réteget kezeli. Ez a réteg felelős a kollagén és elasztikus rostok termelődéséért.

Hogyan zajlik a vizsgálat?

A konzultációt követően a kezelés megkezdése előtt a bőr felszínére ultrahang gélt teszünk. Az eljárás során az ultrahang kezelőfeje a bőr felszínétől meghatározott mélységben felmelegíti a szöveteket. A felmelegedett szövetek a szervezetet kollagén termelésre ösztönzik. Ennek köszönhetően nagyjából 2-3 hónap alatt érjük el a várt eredményt: a bőr fokozatosan feszesebbé válik. A kezelés időtartalma az kezelendő felület nagyságától függ, körülbelül 60-90 perc.

Miért jó?

A lifting hatást sebészeti beavatkozás nélkül érjük el. A kezelt felület arc, szemöldök, áll, nyak, toka, vagy dekoltázs is lehet. A kezelést követően akár 4-8 évvel is fiatalabbnak nézhetünk ki. A hatás 18-24 hónapig tart.

Rendelési idők

Medicina Egészségközpont 1121 Budapest, Budakeszi út 36/C