Vissza

Endokrinológiai vizsgálat

Hormonális rendszerünk az egész szervezetünk működésére hat. Számtalan kellemetlen tünet utalhat a hormontermelés zavarára. Hízás, fogyás, nőgyógyászati panaszok, hajhullás, idegesség mind lehet az endokrinológus asztala.  

Tovább

A hormonrendszer – másképpen endokrin rendszer – termeli a hormonokat, amelyek az egyes szervek közötti összehangolt információáramlást biztosítják. Az endokrin rendszer (belső elválasztású mirigyek) eltéréseivel foglalkozó orvosi szakterület az endokrinológia. A hormonális rendszer egyes eltérései veszélybe sodorhatják az egész szervezetet, mások csak kellemetlenséget okoznak. Az agyalapi mirigy, a pajzsmirigy, a mellékpajzsmirigy, a mellékvesekéreg, a nemi szervrendszer hormontermelő mirigyei, és a hasnyálmirigy is érintett lehet. A hormonok túltermelése és csökkent termelése, illetve hiánya is okozhat elváltozásokat. Az ok fakadhat a beteg életmódjából, okozhatja gyulladás, jóindulatú vagy rosszindulatú daganat.

A pajzsmirigy betegségei - Dr. Varga Emma
belgyógyász - endokrinológus főorvos

Korszerű diagnosztika a Medicina Egészségközpontban

Endokrinológus szakorvosunk a beteggel való alapos beszélgetést követően fizikális vizsgálatot végez, és vérvételt rendel el. Így tisztában lesz a vérben keringő hormonok szintjével. Előfordulhat, hogy valamilyen képalkotó eljárás (röntgen, MRI, CT) is szükségessé válik a hormontermelő mirigy állapotának feltérképezéséhez. A kapott eredmények alapján életmódválás, gyógyszeres terápia vagy műtét jöhet szóba. Forduljon rendelőnk endokrinológusához, így gyors segítséget kap a kellemetlen, sokszor gyötrő tünetek megszüntetéséhez.

 

Rendelési idő

Medicina Egészségközpont 1125 Budapest, Istenhegyi út 29.
+36 1 510 0510
Hétfő
8.00-tól 16.00-ig
Kedd
8.00-tól 13.00-ig
Szerda
8.00-tól 16.00-ig
Péntek
8.00-tól 14.00-ig
Szerda
16.30-tól 18.30-ig

Kapcsolódó orvosok a rendelőben

Dr. Varga Emma
Endokrinológia, Belgyógyá...