Vissza

Képalkotó diagnosztika

 Az intézményünkben elérhető korszerű képalkotó diagnosztikai eljárások alkalmazásával, a szakmai protokollok betartásával hozzáértő szakorvosok az orvostudomány legeredményesebb, ugyanakkor a beteg számára legkényelmesebb vizsgálati módszereit biztosítják. Mindezt küldözgetés és hosszas várakozás nélkül.

Tovább

A képalkotó diagnosztikai módszerek valamelyikével alighanem mindenki találkozott már, hiszen elengedhetetlen számos betegség diagnózisának felállításához, része az általános szűrővizsgálatoknak. Ezen módszerekkel az orvos képileg megjelenítheti és felismerheti az elváltozásokat, ráadásul mindezt gyorsan, fájdalommentesen, többségében egészségi kockázat nélkül.

A röntgenfelvétel készítésének alapja az, hogy a röntgensugár az emberi testen áthaladva részben elnyelődik. A testen átjutott „megmaradó” sugár az arra alkalmas érzékelő eszközön egy árnyékképet hoz létre. Leggyakrabban a csontrendszer és a mellkasi szervek állapotát vizsgáljuk, de ezzel a módszerrel történik az emlők vizsgálata (mammográfia) és a csontsűrűség megállapítása

Az ultrahang vizsgálatok során a különböző szövetek az akusztikus sajátosságaik, hangvisszaverő, illetve hangelnyelő képességük alapján elkülönülnek egymástól, így kimutathatók egyes kórfolyamatok. A vizsgálat előnye, hogy az emberi szervezetre teljesen ártalmatlan, semmilyen biológiai károsító hatása nincs, így szükség esetén többször megismételhető. Az ultrahangot leggyakrabban a hasi, kismedencei szervek, lágyrészek vizsgálatára, illetve szülészeti, nőgyógyászati vizsgálatoknál, szűréseknél használják. A color Doppler vizsgálat az erek állapotát mutatja meg, de a különböző szervek és daganatok keringéséről, áramlási eltéréseiről is képet ad. Képes az érelmeszesedés, trombózis korai, pontos felismerésére.

Csak korszerű eszközökkel

A Medicina Egészségközpont szakemberei figyelemmel kísérik a tudomány fejlődését. Épp ezért modern, digitális röntgengépekkel és ultrahang-készülékekkel dolgozunk. A felvételeket CD-n illetve fotópapíron rögzítjük és adjuk át pácienseinknek. Rendelőnkben a hagyományos röntgenfelvételek készítése mellett különböző ultrahangvizsgálatokra is lehetőségünk van. A modern mammográfiás berendezés segítségével szűrő és diagnosztikus emlővizsgálatokat végzünk, minden esetben ultrahang vizsgálattal kiegészítve.

A ultrahang készülék a diagnosztikai tevékenységünk fontos eszköze. A rendelőben lehetőség van csontsűrűség mérésre is, melyet teljes testdenzitometriával végzünk.

Bármilyen képalkotó vizsgálatra is van szüksége, nálunk nem kell várakoznia, így esetleges betegségére sokkal hamarabb fény derülhet, javítva így a tökéletes gyógyulás esélyét. A vizsgálatot akár a szakorvosi konzultáció után azonnal, akár más, előre egyeztetett időpontban elvégezzük.

CT, MRI és PET/CT vizsgálatokra intézményünkben nincs lehetőség, de partner cégeink soron kívül - akár egyik napról a másikra – elvégzik a szükséges vizsgálatot azok számára, akiknek állapota a sürgősséget indokolja.

Rendelési idők

Medicina Egészségközpont 1121 Budapest, Budakeszi út 36/C
Dr. Katona Mónika
Kedd
08.00-tól 14.00-ig
Dr. Fehér István
Hétfő
08.00-tól 19.00-ig