Vissza

Általános belgyógyászati szakorvosi vizsgálat

Rossz közérzet, fáradtság vagy meghatározhatatlan eredetű tünetek esetén érdemes alapos belgyógyászati kivizsgálásnak alávetni magunkat. Emellett fontos a megelőzés is, egyes szűrővizsgálatokat célszerű évente elvégeztetni.

Tovább

Gyakran érezzük úgy, hogy valami baj van, de nem, vagy csak nehezen tudjuk megfogalmazni, mivel is van problémánk. Ilyen esetekben érdemes felkeresni a belgyógyász szakorvost. Az alapos kivizsgálással idő és energia spórolható meg, így feleslegessé válik az egyik szakorvostól a másikig járni, vizsgálatok hosszú sorát elvégeztetni. A prevenció is legalább ennyire fontos, a szűrővizsgálatok rendszeres elvégzésével megelőzhető bizonyos súlyos betegségek kialakulása.

Belgyógyászati kivizsgálás és szűrővizsgálatok 

A belgyógyász szakorvos komplex kivizsgálással tisztázza a kellemetlen tünetek eredetét, és szűrővizsgálatokkal segít bizonyos betegségek kialakulását megelőzni.

Az általános belgyógyászati kivizsgálások közé tartozik a vérnyomás, pulzusszám, vércukorszint mérése, az EKG, a has, a végtagok vizsgálata, vér- és vizeletvizsgálat. A szűrővizsgálatok célja bizonyos betegségek megelőzése, ezért ezekre nem valamely tünet megjelenésekor, hanem attól függetlenül, évente szükség van. Alapvető fontosságú szűrővizsgálatnak számít a tüdőszűrés, a nőgyógyászati rákszűrés, az EKG és a laborvizsgálatok.

Korszerű diagnózis és kezelés a Medicina Egészségközpontban

Fontosnak tartjuk, hogy akár szűrővizsgálatra, akár belgyógyászati kivizsgálásra látogatnak el hozzánk pácienseink, a lehető leggyorsabban kapjanak pontos diagnózist. Intézményünkben magas szintű diagnosztikai háttér áll rendelkezésre. A belgyógyászat igen széles területet ölel fel, ezért nagyon fontos, hogy szakorvosaink több szakágban is jártasak legyenek. Kórházunk elengedhetetlennek tartja a prevenciót, hiszen súlyos betegségek kialakulása előzhető meg a rendszeres szűrővizsgálatokkal.

Amennyiben hozzánk fordul belgyógyászati kivizsgálásra vagy szűrővizsgálatra, szakorvosaink alaposan kikérdezik kórtörténetét, a fizikális vizsgálat után pedig a laborvizsgálatok elvégzése következik. Az eredmények ismeretében és a konzultációt követően állapítható meg, hogy milyen gyógymódra van szükség.

Videók

  • Régebbi
  • Újabb

Rendelési idő

Medicina Egészségközpont 1125 Budapest, Istenhegyi út 29.
+36 1 510 0510
Hétfő
8.00-tól 16.00-ig
Kedd
8.00-tól 13.00-ig
Szerda
8.00-tól 16.00-ig
Péntek
8.00-tól 14.00-ig
Szerda
16.30-tól 18.30-ig