Tudja Ön, hogy szinte mindenki D-vitamin hiányos?

Hírlevél akció! Vitaminszint mérés, laborvizsgálat és belgyógyász szakorvosi vizsgálat 30.000 Ft-ért! Jelentkezzen be, hogy pontosan megmérhessük D vitamin és B12 vitamin szintjét és elvégezhessünk egy általános „állapotfelmérő” laborvizsgálatot*, hogy ahhoz igazíthassuk a vitaminok pótlását! Szükség esetén, válasszon hozzá egy tetszése szerinti szakorvosi vizsgálatot**, amire 20% kedvezményt biztosítunk, és máris tett egy lépést azért, hogy a betegágyat elkerülve, egészségesen várja a tavaszt.

*Amennyiben laborértékeiben eltérés mutatkozik, mindenképpen javasoljuk belgyógyász szakorvosunk felkeresését.
**A kedvezmény más kedvezménnyel nem vonható össze, csak szakorvosi első vizitre vonatkozik, beavatkozásokra és diagnosztikai vizsgálatokra nem.

Bizony, szinte mindenki, aki a mi éghajlatunk alatt él, és nem eszik nagy mennyiségű tengeri halat, vagy nem szed D-vitamint! Lehet, hogy ön is közéjük tartozik? Szerencsére könnyen megtudhatja.
Néhány éve jelentősen változtak a nemzetközi ajánlások a megfelelő D-vitamin bevitellel kapcsolatban. Kiderült ugyanis, hogy az eddig ajánlott napi 200 nemzetközi egység (NE, IU) helyett igazából (állapottól, testsúlytól függően) 1000-2000 NE. A D-vitamin termelése eredetileg napfény hatására történt a bőrben. Csakhogy az emberiség eredeti hazájától jóval északabbra élünk, ráadásul, azt az időt, amit a napon töltenénk, jobbára irodában, lakásban, plázában vagy autóban töltjük.

IMG_7667át

50 tojás?

Mégis mit tehetünk, azon kívül, hogy amint kisüt a nap, kifekszünk a nyugágyra? Talán, ha táplálékainkat jól válogatnánk meg. De mennyit kel ennünk 1000 NE elfogyasztásához. Nagyjából 50 tojást… Vagy 30 liter tejet. Vagy 20 dkg olajos szardíniát.

Valószínű, hogy erre a legtöbben képtelenek lennénk. Marad a szolárium, ha nincs nyár. Az ám, de a szoláriumokban főként a bőrünkre káros UVA sugarakkal találkozunk, ezért a bőrgyógyászok ellenzik.

Tehát a legjobb lesz, ha tabletta segítségével jutunk hozzá. Mielőtt választanánk, javasolt részt venni egy objektív szűrésen: az orvos a vérvétel eredményétől függő vitaminpótlást fogja ajánlani.

Mitől véd?

A D-vitamin hiánya sajnos sok szervünkre hat. Elsősorban a csontritkulás, csontlágyulás jut eszünkbe. Joggal. Ám D-vitamin hiány esetén a nyugvópontra került autoimmun betegségek is fellángolhatnak. Ilyen lehet a reumás ízületi gyulladás, az inzulinfüggő cukorbetegség, a sclerosis multiplex. Sajnos a szív és érrendszeri tünetek is felerősödhetnek. A D vitamin szedők  között ritkábban fordul elő influenza és egyéb légúti megbetegedés, valamint a D vitamin szerepet játszik az allergiás ekcéma és allergiás asztma kialakulásának megelőzésében is.

A kontrolálatlan D vitamin bevitellel azonban jó vigyázni, mert az ész nélkül bekapkodott tabletták következménye lehet veseelégtelenség, illetve a vese elmeszedése.

Hagyatkozzon a leleteiben található információkra, kérjen útmutatást szakembertől. Ránk számíthat!

Aktuális információk

Már a Medicina Egészségközpontban is megvásárolható az oxigénben gazdag, mennyei Kaqun víz! Legyen szó nagyobb vagy kisebb kiadásról (0,5l, 1,5l), nálunk biztosan megtalálja a legmegfelelőbbet!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Elsőként értesülhet új szolgáltatásainkról, akcióinkról.

Medicina Assistant kartya

Medicina Assistant kartya