Vissza

Esztétikai kezelések

Az örök fiatalság szérumával sajnos még mi sem szolgálhatunk, de megteszünk mindent, hogy Önök elégedettek legyenek. Éppen ezért júniusban egy olyan új orvost köszönhetünk csapatunkban, aki esztétikai kezelésekkel is foglalkozik: a botox és a hyaluronsavas kezelések mellett új szépészeti eljárásokkal is bővíti majd szolgáltatásaink listáját.

Tovább

Mi a Medicina Egészségközpontnál úgy gondoljuk, hogy minden ember szépnek születik. Az évek múlásával azonban a fizikai szépség nem feltétlenül állja ki az idő próbáját, ezért sokan döntenek úgy, hogy különböző szépészeti kezelésekkel segítenek a testüknek fiatalnak maradni. Nagyon fontos, hogy Pácienseink tisztában legyenek vele, hogy az esztétikai kezelések nem csak egy adott dologra terjednek ki. Ahhoz, hogy a bőr igazán szép legyen, több lépésben, komplexen kell vele foglalkozni: a bőr felszíne, a bőr alatti kötőszöveti réteg és az ez alatti izomréteg együttes kezelésével érhető el a tökéletes végeredmény, a gyönyörű, sima bőrfelszín.
A konzultációk során esztétikai szakorvosunk minden alkalommal arra törekszik, hogy pácienseinknek a lehető legjobb ellátást nyújtsa. A Medicina Egészségközpont speciális 3D-s arcfiatalító kezeléssel tesz meg mindent azért, hogy az eredmény mindenki számára jól látható legyen!

A bőr felszínét gyémántfejes csiszolóval radírozzuk le, majd dermapennel 93 százalékos hyaluronsavat juttatunk a bőrbe. A hiatust hyaluronsavval kezeljük. A botox kezelések során az kezelendő izmokba botulinum savat fecskendezünk. Mindent megteszünk azért, hogy Önök elégedetten távozzanak tőlünk.
Felhívjuk a figyelmüket arra is, hogy minden kezelés csak akkor hatásos, ha pácienseink betartják a szakorvos által meghatározott protokollt. Minden eljárást követően szigorúan tilos uszodába, szaunába vagy konditerembe menni. Tilos megerőltető fizikai munkát végezni. Ahhoz, hogy a kívánt végeredményt sokáig élvezzük, maradéktalanul be kell tartani a fenti utasításokat.

Botox kezelés

Maga a botox egy fehérje természetű anyag, ami az ideg-izom ingerületátvitelt blokkolja, gyengíti a mimikai izom felé küldött inger átvitelét, ezért hatékony ellenszere a mimikai ráncoknak. A botox a kezelt izmokat nem károsítja, hatása átmeneti, ezért biztonságosan alkalmazható. A gyógyászat évtizedek óta használja szemészeti és ideggyógyászati célokra, esztétikai felhasználása a 2000-es évek elején került előtérbe.
Hogyan zajlik egy vizsgálat?
A konzultáció során felmérjük a páciens bőrének állapotát, arcának statikus és dinamikus ráncait, felvesszük az anamnézist. Az esztétikai szakorvos ezen ismeretek birtokában tesz javaslatot arra, hogy milyen eljárás jöhet szóba. A kezelés viszonylag egyszerű: a bőrt alaposan fertőtlenítjük és egy nagyon vékony tűvel több szúrási ponton keresztül injekciózzuk be a botulinum toxint a mimikai izmokba.
Miért jó?
A kezelés az arcmimika által okozott ráncok esetében eredményes, de ideális megoldás lehet a szarkalábak és a szemöldök közti függőleges ráncok, homlokráncok eltüntetésére is.
A botox kezelés minimális kellemetlenséggel jár, mindössze 20 percet vesz igénybe. Tartóssága 4-6 hónap közé tehető, ismétlés esetén ez az idő növekszik.

Hónalj botox fokozott izzadás esetén

Hogyan zajlik egy vizsgálat?
A konzultáció során kizárjuk a fokozott izzadás hátterében álló betegségek meglétét. Amennyiben az izzadásnak nincs gyógyítható oka, ellenjavallata, a kezelés végrehajtható.
A hónalj botox az idegvégződés és a verejtékmirigyek közötti ingerületátvitelt blokkolja, így akadályozza meg az izzadást.
A nyár közeledtével például egyre nagyobb szerepet kap a
hónalj botox, ami fokozott izzadás esetén segít. Ez a forradalmian új technológia kiváló megoldást nyújthat például azoknak az úgynevezett stressz-izzadóknak, akik a munkájuk miatt idegeskednek sokat. Gondoljunk csak többek között azokra a menedzserekre, akik nagy felelősséggel járó pozíciókban dolgoznak.
Az eljárás menete: alapos bőrfertőtlenítés után 12-15 szúrási ponton, vékony tűvel botoxot injektálunk a hónalj bőrébe. A beavatkozás gyakorlatilag fájdalmatlan, érzéstelenítés nem szükséges.
Miért jó?
A kezelés hatása már másnaptól érzékelhető, a végleges eredmény körülbelül 2 hét múlva alakul ki és 6-8 hónapon keresztül tart.

Hyaluronsavas feltöltés

A hyaluronsav egy nagy molekulájú szénhidrát, ami természetes formában az emberi szervezetben is megtalálható. Elsődleges szerepe a vízmegkötés. Érdekesség, hogy a hyaluron saját méretének 30-szorosára is duzzadhat. A kor előrehaladtával a szervezet egyre kevesebb hyaluronsavat termel, ami miatt csökken a szövet volumene, megkezdődik a bőr ráncosodása.
A hyaluronsavas kezelést a mélyebb ráncok feltöltésére, valamint az arc alsó, szem alatti régiójának fiatalítására javasoljuk. Az eljárás kiválóan kiegészíti a stimulációs kezeléseket, protokollokat is.
Hogyan zajlik egy vizsgálat?
A konzultáció során felmérjük a páciens bőrének állapotát, arcának statikus és dinamikus ráncait, felvesszük az anamnézist. Az esztétikai szakorvos ezen ismeretek birtokában tesz javaslatot arra, hogy milyen eljárás jöhet szóba.
Az eljárás menete a következő: a feltöltőanyagot a ránc közvetlen területén a bőr középső részébe injektáljuk. Jó tudni, hogy a felhasznált mennyiség nagyban függ a ránc mélységétől.
Miért jó?
Azonnali eredményt produkál, tartóssága 6-12 hónap.

FTC bioszálas terápia

A Fine Thread Contour Therapy egy olyan bőrfiatalító eljárás, melynek köszönhetően a meglazult szövetek megemelhetők, feszesíthetők. Az esztétikai sebészet 2002 óta alkalmazza ezt a vékonyszálas kontúrterápiát.
Hogyan zajlik a vizsgálat?
A kezelés menete: a bőr érzéstelenítését követően egy vékony tűvel különböző típusú és vastagságú biológiailag felszívódó szálakat juttatunk a kezelni kívánt bőrfelület (arc, toka, nyak, szemkörnyék, karok, has) bőr alatti rétegébe.
A szúrások és a szálbefűzés mentén regenerációs folyamat indul be. Fokozódik a kollagén termelődés, aktiválódnak a szervezet helyreállító folyamatai, egy rugalmasabb, tömörebb szövet jön létre.
Miért jó?
A kezelés biztonságos, minimálisan invazív, gyors, rövid gyógyulási idővel. Az FTC bioszálas terápia hatása akár 2 évig is tarthat.

Orvosi HIFU kezelés

A High-Intensity Focused Ultrasound (HIFU) kezelés az ultrahang energiáját használja a bőr ráncai ellen. Ez a technológia nem sebészeti beavatkozás, és más eljárásokkal ellentétben nem kifejezetten a bőrt, hanem a bőr alatti superficial muscular aponeurotic system (smas) réteget kezeli. Ez a réteg felelős a kollagén és elasztikus rostok termelődéséért.
Hogyan zajlik a vizsgálat?
A konzultációt követően a kezelés megkezdése előtt a bőr felszínére ultrahang gélt teszünk. Az eljárás során az ultrahang kezelőfeje a bőr felszínétől meghatározott mélységben felmelegíti a szöveteket. A felmelegedett szövetek a szervezetet kollagén termelésre ösztönzik. Ennek köszönhetően nagyjából 2-3 hónap alatt érjük el a várt eredményt: a bőr fokozatosan feszesebbé válik. A kezelés időtartalma az kezelendő felület nagyságától függ, körülbelül 60-90 perc.
Miért jó?
A lifting hatást sebészeti beavatkozás nélkül érjük el. A kezelt felület arc, szemöldök, áll, nyak, toka, vagy dekoltázs is lehet. A kezelést követően akár 4-8 évvel is fiatalabbnak nézhetünk ki. A hatás 18-24 hónapig tart.

Rendelési idők

Medicina Egészségközpont 1121 Budapest, Budakeszi út 36/C