Egy kicsi mozgás senkinek sem árt

2019. 02. 18.

Napjainkban az emberek többsége ülőmunkát végez, melynek eredményeként egyre többen küzdenek mozgásszervi betegségekkel. Sajnos nem csak munka közben ülünk, az autókban és a tömegközlekedési eszközökön is ez a helyzet. Éppen ezért kellene minél többet mozogni.

Bőrápolási tippek télre

2018. 12. 19.

A téli időjárás igencsak megviselheti bőrünket. A fűtési szezonnak köszönhető száraz levegő gyakran kiszárítja a bőrt, helyenként meg is keményíti, ez pedig fájdalmas szakadásokhoz vezethet. Az öregedés általában tovább ront a helyzeten: minél idősebbek vagyunk, annál kevesebb az izzadásért és olajtermelésért felelős mirigyünk. Szerencsére van megoldás arra, hogy bőrünk puha és egészséges maradjon egész évben. … Continued

Erősebb immunrendszert mindenkinek!

2018. 10. 23.

Mostanában gyakran látunk tüsszögő, krákogó embereket a tömegközlekedési eszközökön, a munkahelyünkön, vagy akár a sarki bolt pénztáránál. Arról nem is beszélve, hogy gyermekünket alig tudjuk bölcsibe, oviba vinni, hiszen szinte biztosan elkap valamit, amitől megbetegszik.

A kruppos időszak margójára

2018. 10. 16.

Melyik szülő ne ismerné azokat az álmatlan éjszakákat, amikor a gyerek beteg, és hiába követi az orvos minden utasítását, állapotában semmilyen jelentős változás nem áll be? Sajnos az őszi-téli hónapokban leggyakoribb kruppos rohamok a legtöbbször pont ilyenek.

Mozogj együtt a kutyáddal!

2018. 10. 08.

Több ezer edzésprogram, könyv, videó szól a mozgásról, de sajnos alig találni olyan edzésprogramot, ami a kutyánkkal együtt történő rendszeres testedzésre fókuszál, pedig szerintünk ez az egyik legszuperebb dolog! Hogyan vonjuk be ebünket saját edzésprogramunkba úgy, hogy mindketten jól érezzük magunkat közben?

Étkezzünk ősszel is egészségesen!

2018. 09. 25.

Hogyan pótolhatóak ősszel a nyáron könnyedén bevitt vitaminok? Egy kis odafigyeléssel nem lesz nehéz dolgunk. Hagyjuk meg télre a különböző táplálék-kiegészítőket, sétáljunk el inkább a legközelebbi piacra, és nézzük meg,  milyen szezonális zöldségekre, gyümölcsökre számíthatunk ezekben az első látásra vitaminszegényebb hónapokban!

Kezdődjön stresszmentesen a tanév!

2018. 09. 06.

Ilyenkor szeptemberben egy kicsit megint beindul az élet. Visszazökkenni a hétköznapok régi, megszokott kerékvágásába nekünk szülőknek talán megnyugtató, ismerős érzés, de gondoljunk arra is, hogy gyerekeinknek az évkezdés a természetes izgalom mellett sok stresszel és feszültséggel is jár.

Mozogjunk minden nap!

2018. 07. 15.

Nyáron a csapból is az folyik, hogy használjuk ki a szép időt és mozogjunk sokat. Sajnos sokszor nem érzünk rá kellő motivációt, pedig a testmozgás rengeteg problémát megoldhat. Íme néhány érv amellett, hogy miért is érdemes minden nap sportolni.

Nyáron igazán aktív a kullancs

2018. 07. 06.

Sajnos hazánkban rengeteg kullancs található. Szezonban érdemes elővigyázatosnak lenni, kullancsriasztót használni, és beadatni magunknak és családunknak a legfontosabb kullancs által terjesztett betegség, az agyvelőgyulladás elleni védőoltást.

Milyen naptejet használjunk?

2018. 04. 26.

A szokatlanul meleg nappaloknak köszönhetően hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy még mindig csak tavasz van. Bár már nagyon vártuk a napfényt, ne feledkezzünk meg a megfelelő védekezésről sem!