Influenza, a tél rettegett betegsége

2018. 01. 19.

Az influenza a hideg évszak kellemetlen lázas, hurutos betegsége. Cseppfertőzéssel gyorsan terjed – a felső légutak nyálkahártyáját megbetegítve orrdugulást, náthát, lázat okoz.

Fáj a dereka? Nincs veszve minden!

2018. 01. 10.

A derékfájás egy bizonyos kor fölött megszokott jelenség az ember életében. A szervezet fontos része a medence és a hozzá kapcsolódó izom és ízületi rendszer, ráadásul ez a terület a mozgásrendszer szempontjából kiemelkedő jelentőségű.

Hogyan kezdjük egészségesen 2018-at?

2018. 01. 02.

Íme néhány tipp, hogy az újév jól induljon.

Az ünnep nem egyenlő a plusz kilókkal

2017. 12. 20.

Karácsonykor hajlamosak vagyunk túlenni magunkat. A rokonok, barátok mindenféle finomságokkal várnak, gyakran még csomagolnak is a maradékokból. Sokan ismerik azt a jelenséget, hogy a karácsonyi zabálások után a legjobb esetben is 2-3 kilogrammal többet mutat a mérleg, és a nemrég vásárolt szilveszteri ruha hirtelen kicsi lett ránk. De idén aggodalomra semmi ok, adunk néhány tanácsot, hogy ez a jelenség elkerülhető legyen.

Karácsony minimál költségvetéssel

2017. 12. 13.

Ha szűkös a költségvetésünk, vagy csak nem szeretnénk nagyon költekezni, mutatunk néhány ötletet, hogy a család mindezek mellett is boldogan ünnepelhessen.   Sokan nem tudnak részt venni a karácsonyi költekezésben, ami különösen nehéz, ha gyerekeink vannak. Azonban a dekoráción és ajándékokon kívül is létezik ünnepi hangulat. A gyerekek az ünnepekből általában az élményt jegyzik meg, nem pedig az anyagi dolgokat. Szóval ne stresszeljünk, próbáljunk meg egyéb módokon örömet szerezni gyerekeinknek. A terep előkészítése Először is … Continued