Mozogjunk minden nap!

2018. 07. 15.

Nyáron a csapból is az folyik, hogy használjuk ki a szép időt és mozogjunk sokat. Sajnos sokszor nem érzünk rá kellő motivációt, pedig a testmozgás rengeteg problémát megoldhat. Íme néhány érv amellett, hogy miért is érdemes minden nap sportolni.

Nyáron igazán aktív a kullancs

2018. 07. 06.

Sajnos hazánkban rengeteg kullancs található. Szezonban érdemes elővigyázatosnak lenni, kullancsriasztót használni, és beadatni magunknak és családunknak a legfontosabb kullancs által terjesztett betegség, az agyvelőgyulladás elleni védőoltást.

Milyen naptejet használjunk?

2018. 04. 26.

A szokatlanul meleg nappaloknak köszönhetően hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy még mindig csak tavasz van. Bár már nagyon vártuk a napfényt, ne feledkezzünk meg a megfelelő védekezésről sem!

Jön a meleg, készüljünk fel rá!

2018. 04. 19.

Ismét itt a tavasz, és bizony feltartózhatatlanul közeledik a meleg, a nyár. Amint kisüt a nap, a szabadba vágyunk. A nap pozitív hatással van hangulatunkra, segíti a D-vitamin termelődést a bőrünkben, és javítja sok bőrbetegség – pikkelysömör, ekcéma, pattanásos bőr – tüneteit is.

Mit mond nekünk a bőrünk?

2018. 04. 12.

A bőrfelület teljes nagysága egy felnőtt embernél közel két négyzetméter, a tömege pedig körülbelül három kilogramm. Ez az emberi szervezet  legnagyobb kiterjedésű, a külvilággal közvetlenül érintkező szerve, ami számos összetett  funkciót lát el. Véd a külső behatások ellen, fontos szerepet játszik a fényvédelemben, a belső hőmérséklet szabályozásában, valamint az immunitásban is.

Ha tavasz, akkor böjt

2018. 03. 21.

Egészségünk megőrzésében kiemelt helyet foglal el a böjt. Legfontosabb szerepe, hogy visszaállítja szerveztünk önszabályzó tevékenységét, emellett pedig a leghatékonyabb természet adta gyógymód a szervezet természetes úton történő megtisztítására.

Végre tavasz!

2018. 03. 09.

Végre-valahára csak suttogva ugyan, de ki merjük jelenteni, hogy itt van, megjött. Más lett a levegő illata, rügyeznek a fák, újjáéled a természet, a tavaszi napfény beragyogja a várost, és mire feleszmélünk a téli bágyadtságból, már a csapból is a nap elleni védekezés folyik majd.

Mobil kardiológia – A jövő már itt van

2018. 02. 26.

Legutóbbi cikkünben a stroke-ról, annak felismeréséről, megelőzéséről írtunk. Ehhez kapcsolódóan most egy egy olyan mobil EKG-t mutatunk be olvasóinknak, aminek nagy szerepe lehet többek között a szélütés megelőzésében is.

A rettegett stroke

2018. 02. 16.

A stroke ma Magyarországon évi 50 ezer áldozatot követel, amiből 12 ezer halálos kimenetelű. Világviszonylatban ez a szám 15 millió, 5 milliós halálozási aránnyal. A tények magukért beszélnek.

A gerincjóga jótékony hatásai

2018. 01. 26.

Sokan sokféle jógára esküsznek. Rengeteg fajtája létezik, mindenki megtalálhatja a neki megfelelőt. Ott van például a gerincjóga, a hatha jóga vagy a himalájai jóga, de még hosszan sorolhatnánk. Mindegyiknek van azonban egy közös tulajdonsága. Segít. Segít a a szervezetünknek ellazulni, jó közérzetet biztosít, garantálja számunkra a szellemi és fizikai élénkséget, emellett feszessé és rugalmassá teszi a testünket.